OVERBLIK: Se rejsevejledningen for bomberamte Thailand

Udenrigsministeriets rejsevejledning indeholder advarsler for rejsende til Thailand.

Eksplosioner har tidligt fredag morgen ramt flere steder i Thailand.

Udenrigsministeriet opfordrer til, at man følger situationen nøje gennem lokale medier og desuden udviser forsigtighed. Se rejsevejledningen her:

* Der har længe været er en generel terrorrisiko i Thailand. Rejsevejledningen er dog ikke blevet skærpet yderligere efter angrebene.

* Der er en generel terrorrisiko i Thailand, og rejsende opfordres til at udvise forsigtighed, særligt hvor mange mennesker færdes og i nærheden af regerings-, politi- og militærbygninger samt ved turistattraktioner.

* Terrorrisikoen er størst i de sydlige provinser Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani, hvor angreb ofte forekommer. Alle rejser, der ikke er nødvendige, til og igennem disse provinser frarådes derfor.

* Der har i de senere år også været enkelte anslag eller trusler om anslag i andre dele af landet, herunder Thailands to største byer, Bangkok og Chiang Mai. Rejsende bør derfor udvise forsigtighed i disse byer.

* Alle rejsende til Thailand opfordres til at registrere sig på Danskerlisten.

* Turister og rejsende opfordres til at følge myndighedernes anvisninger nøje.

* Rejsende bør medbringe billedlegitimation alle steder rundt i landet og i byerne, idet man ved thailandsk lov skal kunne legitimere sig.

Kilde: Udenrigsministeriets rejsevejledning for Thailand.

/ritzau/