OVERBLIK: Nordkoreas missiltest i 2017

Over ti gange har Nordkorea testet ballistiske missiler i 2017. Få her et overblik over prøveaffyringerne.

Nordkorea har affyret mindst to missiler fra sin østkyst torsdag morgen lokal tid. Det oplyser Sydkoreas militærchefer (arkivfoto). Reuters/Kcna
Læs mere
Fold sammen

Pyongyang. Nordkorea udvikler langtrækkende missiler og har i 2017 optrappet frekvensen af sine test. Det sker trods trusler og reaktioner udefra.

* 8. juni:

Flere uidentificerede missiler rapporteres affyret. De har angiveligt en rækkevidde på 200 kilometer.

* 29. maj:

Dagen før USA har planlagt at teste et missilforsvarssystem, affyrer Nordkorea et ballistisk kortdistancemissil. Det flyver 450 kilometer og lander i Japans økonomiske zone.

* 22. maj:

Nordkorea tester et mellemdistancemissil af typen Pukguksong 2. Det flyver næsten 500 kilometer og havner i Det Japanske Hav.

* 14. maj:

Et missil flyver cirka 110-130 kilometer og lander i Det Japanske Hav. Det sker, fire dage efter at Sydkorea har valgt Moon Jae-in til ny præsident, og mens Kina er vært for et handelstopmøde mellem Asien og Europa.

* 29. april:

Et ballistisk missil testes samme dag, som FN holder møde om den anspændte situation i Nordkorea. Ifølge kilder eksploderer missilet umiddelbart efter affyringen.

* 16. april:

Et uidentificeret missil eksploderer i luften umiddelbart efter opsendelsen.

* 5. april:

Nordkorea affyrer et mellemdistancemissil i retning mod Japan. Det ballistiske missil flyver omkring 60 kilometer, før det lander i havet.

* 22. marts:

USA oplyser, at et mellemdistance, ballistisk missil af typen Musudan er affyret. Det eksploderer sekunder efter nær Kalma.

* 7. marts:

Fem ballistiske missiler bliver skudt ud over Det Japanske Hav. Et eksploderer efter affyringen, mens tre lander i havområder kontrolleret af Japan.

* 12. februar:

Nordkorea tester for første gang et langtrækkende missil af typen Pukguksong-2. Missilet flyver omkring 500 kilometer og lander i havet mellem Nordkorea og Japan.

* Nordkorea har gennemført fem atomprøvesprængninger i 2006, 2009, 2013 og to i 2016. Hidtil i 2017 har der ikke været nogen atomprøvesprængninger.

/ritzau/NTB