Overblik: Nogle af de værste skoleskyderier i USA

19 elever og to lærere er blevet dræbt i et skoleskyderi i den amerikanske delstat Texas. Her er et overblik over nogle af de værste.

»Der er forældre, som aldrig kommer til at se deres børn igen. Forældre, som aldrig nogensinde igen kommer til at opleve deres børn kravle op i sengen og putte med dem,« siger Joe Biden på et pressemøde tirsdag efter et skoleskyderi i Texas. Fold sammen
Læs mere
Foto: Manuel Balce Ceneta/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA har gennem tiden været ramt af adskillige skoleskyderier.

19 elever og to lærere er blevet dræbt i et skoleskyderi i den amerikanske delstat Texas. Det oplyser Greg Abbott, der er guvernør i den amerikanske delstat, ifølge amerikanske ABC News.

Her følger et overblik over en række andre skoleskyderier i USA:

  • 14. februar 2018, Parkland, Florida:

19-årige Nikolas Cruz dræber 17 elever og ansatte, da han med en halvautomatisk riffel åbner ild mod dem på Marjory Stoneman Douglas High School.

  • 14. december 2012, Newtown, Connecticut:

20-årige Adam Lanza skyder og dræber sin mor, hvorefter han dræber 20 børn og seks voksne på skolen Sandy Hook. Herefter begår han selvmord.

  • 16. april 2007, Blacksburg, Virginia:

23-årige Cho Seung-hui skyder og dræber 32 personer på universitetet Virginia Tech. Herefter skyder han sig selv. Skyderiet er det dødeligste skoleskyderi i USAs historie.

  • 14. februar 2008, DeKalb, Illinois:

27-årige Steven Kazmierczak træder ind i et auditorium og skyder og dræber fem personer på universitet Northern Illinois. 16 personer bliver såret. Gerningsmanden skyder efterfølgende sig selv.

  • 2. oktober 2006, Nickel Mines, Pennsylvania:

Den 32-årige lastbilchauffør Charles C. Roberts dræber fem piger på en lille amish-skole. Han dræber efterfølgende sig selv.

  • 21. marts 2005, Red Lake Indian Reservation, Minnesota:

Den 16-årige high school-studerende Jeff Weise skyder og dræber sin bedstefar og en af hans venner. Herefter tager han hen til den lokale high school, hvor han dræber fem studerende, en lærer og en sikkerhedsvagt. Han dræber efterfølgende sig selv.

  • 20. april 1999, Littleton, Colorado:

De to teenagere Eric Harris og Dylan Klebold åbner ild på Columbine High School. De dræber 12 studerende, en lærer og sårer flere end 20 personer. De dræber begge sig selv efterfølgende.

Kilder: The Guardian, Reuters og Florida Today.

/ritzau/