Overblik: Det ved vi om terrorangrebene i Paris

Paris blev fredag aften ramt af en række terrorangreb. Mindst 127 er dræbt - heriblandt otte terrorister og fire betjente, der blev dræbt af selvmordsbombere under en aktion.

Stade de France blev fredag aften angrebet af gerningsmænd, der blandt andet detonerede en række bomber. Fold sammen
Læs mere
Foto: MATTHIEU ALEXANDRE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frankrig er erklæret i undtagelsestilstand oven på flere terrorangreb i Paris fredag aften.

Mindst 127 personer er rapporteret dræbt og over 197 er såret, efter ukendte og svært bevæbnede gerningsmænd rettede seks angreb mod den franske hovedstad. Ud af de 197 sårede er 79 i en alvorlig tilstand, skriver Le Parisien. Det præcise antal er ikke bekræftet endnu. Otte gerningsmænd meldes dræbt. Ingen har endnu taget ansvaret for angrebet.

Det blodigste angreb fandt sted omkring klokken 22.00 ved spillestedet Bataclan, hvor omkring 1.400 personer var til koncert med bandet Eagles Of Death Metal.

Ifølge fransk politi åbnede to gerningsmænd ild på gaden foran spillestedet og fortsatte ind på spillestedet, hvor angrebet udviklede sig til en gidseltagning. Terroristerne nåede at dræbe mindst 87 personer, før fransk politi ved midnatstid stormede bygningen, og der igen lød meldinger om skud og eksplosioner inde fra bygningen.

Ifølge officielle kilder blev fire politifolk dræbt i aktionen ved Bataclan, da gerningsmændende detonerede selvmordsveste, idet politiet nærmede sig, skriver The Guardian.

Ifølge de franske myndigheder er alle gerningsmænd døde, men politiet søger alligevel efter eventuelle medgerningsmænd.

Ingen danskere umiddelbart blandt ofre

Ifølge den franske avis Le Figaro har der været mindst fire skyderier, der alle har fundet sted i nærheden af spillestedet Bataclan i det 11. arrondissement ved vejen la rue de Charonne, ved vejen la rue Bichat, ved vejen rue de la Fontaine au Roi samt på restauranten Le Petit Cambodge.

Herudover har der været tre eksplosioner ved det franske stadion Stade de France, hvor Frankrig og Tyskland fredag aften har spillet kamp. En af eksplosionerne skulle være udført af en selvmordsbomber ifølge kilder ved politiet, skriver Le Figaro.

France24 rapporterer, at Francois Hollande var til stede under fodboldkampen mellem Frankrig og Tyskland, da mindst to bomber eksploderede uden for Stade de France. Det tog efterfølgende to timer at evakuere tilskuerne.

1.500 soldater er indsat i Paris, skriver AFP.

Der er indtil videre ikke nogen meldinger om danske ofre, men den danske ambassade i Paris undersøger i øjeblikket, om der er danskere blandt ofrene, og Københavns Politi følger situationen i Frankrig nøje og er i dialog med PET og Rigspolitiet, lyder det.

Også Udenrigsministeriets Borgerservice holder skarpt øje med situationen og opfordrer danskere i Paris til at kontakte pårørende.

Her angreb terroristerne:

Ifølge the Guardian fordeler attentater og ofre sig i Paris som følger:

Angreb ved Boulevard Voltaire – en dræbt.

Angreb ved Rue de Charonne over for baren La Belle équipe - 18 dræbt.

Angreb ved spillestedet Bataclan - mindst 87 dræbt.

Angreb ved rue de la Fontaine-au-Roi - fem dræbt.

Angreb ved Rue Alibert ved baren Carillon overfor restauranten Le Petit cambodge – 14 dræbt og mange alvorligt såret.

Angreb ved det franske stadion Stade de France, der bestod af tre eksplosioner – fire dræbt her tre selvmordsbombere.

Følg Berlingskes live-blog fra terrorangrebet i Paris under grafikken: