Overblik: Det ved vi om skyderiet i München

Den tyske by München har fredag aften været udsat for et voldsomt skyderi, hvor flere er dræbt og såret.

Flere er dræbt under et skyderi i indkøbscenteret Olympia i den tyske storby München. Scanpix/Andreas Gebert Fold sammen
Læs mere

Mindst ti personer, herunder gerningsmanden, er omkommet under et skyderi i indkøbscenteret Olympia i den tyske storby München i Bayern. 21 personer er såret, heraf tre alvorligt.

Den formodede gerningsmand tog sit eget liv, og hans lig blev fundet en kilometer fra gerningsstedet.

Her er, hvad der kort før klokken 03 er kendt om skyderiet i kronologisk orden, fra de første meldinger begyndte at tikke ind efter klokken 18:

* Politiet i München modtog ved 18-tiden første melding om skud i Olympia. Ifølge en talsperson fra politiet startede skyderiet i en McDonalds i indkøbscenteret.

* Politiet fortalte, at øjenvidner havde rapporteret om tre forskellige personer med skydevåben i forbindelse med skyderiet. Det fik politiet til at tro, at der var flere gerningsmænd.

* I løbet af aftenen var byen i praksis blevet lukket ned - blandt andet undergrundsbanen, hovedbanegården, motorvejene omkring byen og togdriften til München.

* Omkring klokken 20 opfordrede politiet folk til at holde sig helt væk fra offentlige gader og pladser samt fra transportsystemet i hele München.

* Natten til lørdag kører de offentlige transportmidler igen.

* Klokken 01.30 oplyser politiet, at det har fundet liget af en person, som menes at være gerningsmanden. Han handlede sandsynligvis alene.

* På et pressemøde lidt efter klokken 02 fortalte politiet, at gerningsmanden var en 18-årig tysk-iraner.

* Gerningsmanden havde boet »et godt stykke tid« i den tyske storby og havde en ren straffeattest. Han havde både tysk og iransk statsborgerskab.

* Det er endnu uklart, hvad motivet bag gerningen er. Det arbejder efterforskere nu på at opklare. Det sker blandt andet ved at se på gerningsmandens baggrund.

* Politiet afsluttede pressemødet med at sige, at »faren er ovre«.

Kilder: Polizei München, Bayerische Rundfunk, Reuters, AFP og BBC.

/ritzau/