OVERBLIK: Det ved vi om politidrabene i Dallas

Fem betjente er dræbt og syv såret, efter en eller flere snigskytter skød mod politiet i Dallas torsdag aften.

Indbyggere i Dallas, Texas, samledes fredag til ære for de fem betjente, der blev dræbt under skyderiet torsdag aften. Scanpix/Spencer Platt Fold sammen
Læs mere

Dallas. En protest mod politivold i Dallas, Texas, endte torsdag aften lokal tid blodigt, da mindst én gerningsmand åbnede ild mod politiet.

Fem betjente blev dræbt, mens syv andre politifolk og to civile blev såret af skuddene.

Der er tale om den mest dødelige episode for amerikansk politi siden terrorangrebet mod USA 11. september 2001.

Her følger et overblik over, hvad der natten til lørdag dansk tid er kendt om angrebene:

* Hvad skete der?

Demonstranter var samlet i Dallas og en række andre byer i USA for at protestere over drab på to unge sorte mænd i Louisiana og Minnesota tidligere på ugen.

Da protesten i Dallas var ved at være slut omkring klokken 21 lokal tid, lød der skud. Mindst én skytte sigtede mod politifolk på pladsen.

* Hvor mange blev ramt?

Fem politibetjente blev dræbt. Syv betjente og to civile blev såret.

Politiet omringede det sted, hvor den hovedmistænkte havde forskanset sig. De forsøgte at forhandle med ham, men efter et par timer brød forhandlingerne sammen. Politiet sendte en robot ind med en bombe, der eksploderede og dræbte manden.

* Hvor skete det?

I Dallas, en af de største byer i Texas. I øvrigt ikke langt fra Dealey Plaza, hvor præsident John F. Kennedy blev dræbt i 1963.

* Hvem står bag torsdagens angreb?

Politiet har identificeret gerningsmanden, der selv blev dræbt, som den 25-årige Micah Xavier Johnson, en tidligere soldat fra Dallas-forstaden Mesquite. Der er blevet fundet våben, ammunition og bombemateriale i Johnsons hjem.

Han er ikke tidligere straffet og handlede tilsyneladende på egen hånd. Det er dog fortsat usikkert.

I første omgang sagde politiet, at tre andre mistænkte var anholdt, men i løbet af fredagen afviste Dallas' politichef David Brown af hensyn til efterforskningen at oplyse et præcist antal.

/ritzau/AFP