OVERBLIK: Det ved vi om angrebene i USA

New York, New Jersey og Minnesota har de seneste dage været mål for bombeangreb eller knivoverfald på civile.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 28-årig afghansk-amerikansk mand er mistænkt for at stå bag flere bombeangreb i New York og New Jersey i de seneste dage. Mandag blev han anholdt.

Også staten Minnesota har været mål for et tilsyneladende umotiveret angreb i weekenden. I dette tilfælde blev det udført med en kniv i et indkøbscenter.

Læs her, hvad der indtil vides ved om sagerne:

* Lørdag aften blev bydelen Chelsea på Manhattan i New York ramt af en eksplosion. 29 personer blev i den forbindelse såret.

* Efter eksplosionen i Chelsea blev en anden bombe fundet i nærheden. Bomben bestod blandt andet af en trykkoger og blev uskadeliggjort.

* Tidligere lørdag sprang en rørbombe i New Jersey. Ingen blev såret, men et motionsløb arrangeret af det amerikanske marinekorps måtte aflyses.

* Sent søndag blev flere bomber opdaget ved togstationen i byen Elizabeth i New Jersey. Bomberne blev uskadeliggjort af politiet.

* Det er uvist, om der er en sammenhæng mellem de fundne bomber i Elizabeth og lørdagens eksplosioner i blandt andet New York.

* Amerikansk politi offentliggjorde mandag billeder af den 28-årige Ahmad Khan Rahami, som er mistænkt for at stå bag de to eksplosioner i New York og New Jersey.

* Senere mandag blev han anholdt efter en intens menneskejagt.

* Et andet sted i USA - i staten Minnesota i byen St. Cloud - blev ni personer såret lørdag, da en mand gik til angreb med en kniv i et indkøbscenter.

* Det amerikanske forbundspoliti (FBI) efterforsker angrebet som en mulig terrorhandling.

* Den formodede gerningsmand er ifølge lokale medier den 22-årige Dahir Adan, der har somalisk baggrund. Han blev skudt og dræbt af en politibetjent i indkøbscentret.

* Ifølge USA's præsident, Barack Obama, er der tilsyneladende ingen forbindelse mellem angrebet i Minnesota og eksplosionerne i New York og New Jersey.

* Ifølge et nyhedsbureau med forbindelser til Islamisk Stat var Dahir Adan fra Minnesota-angrebet en af Islamisk Stats "soldater".

* Politiet i St. Cloud har bekræftet, at den formodede gerningsmand spurgte flere af sine ofre, om de var muslimer, før han stak dem.

Kilde: AFP

/ritzau/