OVERBLIK: De seneste angreb i Europa

Berlin, London og Paris er blandt de europæiske hovedstæder, der det seneste år har været udsat for angreb.

Foto: BEN STANSALL

En lastbil er fredag eftermiddag kørt ind i en folkemængde i Sveriges hovedstad, Stockholm.

Det svenske politi mistænker, at der kan være tale om en terrorhandling ifølge svensk tv SVT.

Her er et udpluk af det seneste års angreb i Europa:

2016:

* 22. marts: 32 mennesker mister livet ved terrorangreb i Bruxelles, hvor Zaventem-lufthavn og metrostationen Maelbeek bliver angrebet. Omkring 340 mennesker bliver såret. Tre af de islamistiske angribere var blandt de døde.

* 13. juni: En politiinspektør og hans kone dræbes af en mand i Paris-forstaden Magnanville. IS tager ansvaret for angrebet. Gerningsmanden blev dræbt af politiet.

* 14. juli: En 31-årig mand pløjer en lastbil gennem en menneskemængde, der er forsamlet for at se fyrværkeri på Bastille-dagen i Nice i Frankrig, og dræber 84 mennesker. IS kalder gerningsmanden, som bliver dræbt af politiet, en af organisationens soldater.

* 18. juli: En teenager, der menes at være en 17-årig asylansøger fra Afghanistan, angriber og sårer fem personer på et tog i Bayern. Det formodes, at gerningsmanden er inspireret af Islamisk Stat.

* 24. juli: Syrisk selvmordsbomber sprænger en bombe på musikfestival i Ansbach i Tyskland. 15 personer bliver såret. Gerningsmanden har svoret troskab til Islamisk Stat.

* 26. juli: To mænd tager fem gidsler i en kirke i den franske by Saint-Etienne-du-Rouvray. Et gidsel mister livet og et andet er i livsfare. Politiet skyder og dræber gidseltagerne. IS tager via nyhedsmediet Amaq skylden for angrebet.

* 19. december: Mindst 12 personer omkommer, og 48 såres, da en lastbil kører gennem et julemarked i det centrale Berlin. Myndighederne formoder, at der er tale om islamistisk terror.

2017:

* 3. februar: En fransk soldat åbner ild mod en mand, der angreb ham i området omkring museet Louvre i Paris. Angriberen, der var bevæbnet med en machete, bliver ramt af skud og hårdt såret.

Den franske soldat var på patrulje ved indkøbscentret Carrousel ved siden af Louvre, da manden dukkede op.

* 22. marts: En 52-årig britiskfødt mand kører ind i en folkemængde på Westminster Bridge ved det britiske parlament Westminster i London.

Flere end 50 personer bliver såret under angrebet, og fem dør inklusiv angrebsmanden. Han blev skudt af politiet, da han prøvede at tvinge sig adgang til parlamentet.

Kilder: Ritzau, AFP, CNN, Frankfurter Allgemeine Zeitung.

/ritzau/