OVERBLIK: De seneste års angreb i Frankrig

Både 2015 og 2016 har været blodige år i Frankrig, hvor flere end 200 mennesker er blevet dræbt i angreb.

Foto: YOAN VALAT. Både 2015 og 2016 har været blodige år i Frankrig, hvor flere end 200 mennesker er blevet dræbt i angreb. EPA/YOAN VALAT
Læs mere
Fold sammen

En mand bevæbnet med en machete angreb fredag en fransk soldat, som der åbnede ild mod manden i området omkring museet Louvre i Paris i Frankrig. Angriberen blev hårdt såret.

Hændelsen ved Louvre er det seneste i en lang række angreb, der har ramt Frankrig siden begyndelsen af 2015 og som stadig er i undtagelsestilstand.

Her er et overblik:

  • 7.-9. januar 2015: 20 mennesker mistede livet i et angreb på det satiriske magasin Charlie Hebdo i Paris, Frankrig. Angrebet blev udført af to brødre og var angiveligt hævn for, at avisen havde portrætteret profeten Muhammed. En tredje gerningsmand dræbte en politibetjent og tog senere flere gidsler i et jødisk supermarked.
  • 26. juni 2015: En mand med IS-sympatier kørte sin firmavarevogn ind i fabrik, der producerer gas og kemikalier nær Lyon, Frankrig. Forinden dræbte han en kollega. Gerningsmanden pågribes. Han begår senere selvmord i fængslet.
  • 21. august 2015: En mand åbner ild med en automatriffel i et tog mellem Amsterdam og Paris. Han bliver overmandet af tre unge amerikanere og efterfølgende anholdt, da toget standsede i Arras i det nordlige Frankrig.
  • 13.-14. november 2015: Flere koordinerede angreb i Paris ved spillestedet Le Bataclan, Stade de France og i bymidten. 130 døde, og det er dermed det blodigste terrorangreb i Frankrigs historie. Islamisk Stat påtager sig skylden.
  • 7. januar 2016: En mand bevæbnet med kniv og falsk bombevest gik til angreb på en politistation i Paris. En betjent kom til skade. Manden, der blev dræbt af politiet, var angiveligt IS-sympatisør.
  • 13. juni 2016: En politiinspektør og hans kone dræbes af en mand i Paris-forstaden Magnanville. IS tager ansvaret for angrebet. Gerningsmanden bliver dræbt af politiet.
  • 14. juli 2016: En 31-årig mand pløjer en lastbil gennem en menneskemængde, der er forsamlet for at se fyrværkeri på Bastille-dagen i Nice i Frankrig, og dræber 84 mennesker. IS kalder gerningsmanden, som bliver dræbt af politiet, en af organisationens soldater.
  • 26. juli 2016: To mænd tager fem gidsler i en kirke i den franske by Saint-Etienne-du-Rouvray. Et gidsel mister livet og et andet er i livsfare. Politiet skyder og dræber gidseltagerne. IS tager via nyhedsmediet Amaq skylden for angrebet.
  • 3. februar 2017: En fransk soldat åbner ild mod en mand, der angreb ham i området omkring museet Louvre i Paris. Angriberen, der er bevæbnet med en machete, bliver ramt af skud og hårdt såret.

Den franske soldat var på patrulje ved indkøbscentret Carrousel ved siden af Louvre, da manden dukkede op.

Kilder: Ritzau, AFP.

/ritzau/