OVERBLIK: Angreb med køretøjer de seneste år

Køretøjer er blevet brugt som våben en række gange de seneste år.

Vidner til angrebet ser chokerede til, mens politiet afhører personer i området efter angrebet. Scanpix/Justin Tallis
Læs mere
Fold sammen

London. Tyve personer er indlagt på hospitalet, og der er meldinger om, at mindst én person er omkommet, efter at en bil har torpederet en menneskemængde lørdag aften på London Bridge.

Politiet i London skriver, at de behandler episoden som et terrorangreb.

Her er et overblik over nogle af de seneste lignende angreb rundt omkring i Europa:

* Nice, Frankrig:

14. juli 2016: En mand pløjer en lastbil gennem en menneskemængde, der er forsamlet for at se fyrværkeri på Bastille-dagen i den sydfranske by Nice.

I alt mister 86 mennesker livet, og flere end 400 bliver såret.

Det er den 31-årige tuneser Mohamed Lahouaiej Bouhlel, der kører lastbilen. Han bliver skudt og dræbt af politiet. IS kalder ham en af organisationens soldater. * Berlin, Tyskland:19. december 2016: En 40 ton tung lastbil bliver kørt direkte ind i boder og gæster på et julemarked i det centrale Berlin. 12 personer bliver dræbt og op mod 50 bliver såret.Det er en 24-årig tuneser ved navn Anis Amri, der fører lastbilen. Amri opholdt sig ulovligt i Tyskland, efter at han havde fået afvist sin asylsag.

Fire dage efter angrebet bliver Amri skudt og dræbt af politiet i den italienske by Milano.

Islamisk Stat tager skylden for angrebet. I en video ses tuneseren sværge troskab til den ekstremistiske gruppes leder.

* London, Storbritannien:

22. marts 2017: En mand kører en Hyundai 4x4 ind i fodgængere ved Westminster Bridge tæt ved det britiske parlament, Westminster. Han kører ind i et hegn og forsøger bagefter at tvinge sig adgang til parlamentet, men bliver skudt og dræbt under forsøget.Der er fem dødsofre og omkring 50 sårede fra angrebet. Gerningsmanden er ifølge politiet en 52-årig mand ved navn Khalid Masood, som menes at have handlet alene.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet. Men politiet har ikke hidtil fundet beviser, der peger i den retning.

* Stockholm, Sverige:

7. april 2017: En lastbil kører ind i en menneskemængde på Drottninggatan i den centrale del af den svenske hovedstad. Lastbilen brager bagefter ind i parfumeafdelingen i varehuset Åhléns, hvor den bryder i brand.

Fire personer mister livet, og 15 bliver såret ved angrebet.En 39-årig mand fra Usbekistan er anholdt og mistænkt for angrebet, som politiet behandler som et terrorangreb.

3. juni 2017, London:

En varebil kører ind i en menneskemængde på London Bridge i den centrale del af London. Kort efter lyder der meldinger om et angreb ved Borough Market ikke langt fra broen. Politiet siger, at der tale om en terrorrelateret handling.

Kilder: AFP, CNN, Frankfurter Allgemeine Zeitung.

/ritzau/