Over 500 har meldt sexvold til tysk politi

I Østrig og Schweiz meldes der om sexoverfald af samme type som i Köln, hvor hundredvis er politianmeldt.

Demonstranter på gaden i Köln efter overgreb på kvinder nytårsnat. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVER BERG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Köln: Masseangrebene på kvinder i Köln og andre tyske byer nytårsaften har nu ført til over 500 politianmeldelser, siger tysk politi.

I efterforskningen af sagerne er der overvejende fokus på asylansøgere og illegale indvandrere fra Nordafrika.

I Köln har politiet modtaget 379 anmeldelser fra enkeltpersoner eller grupper, mens politiet i Hamburg har modtaget 133. I Frankfurt og Stuttgart er der også indgivet anmeldelser, men langt færre.

I Østrig har der været lignende overfald i Salzburg.

- Sådanne lovovertrædelser bør føre til udvisninger, siger Østrigs indenrigsminister, Johana Mikl-Leitner, som er medlem af det konservative Folkepartiet, som er en juniorpartner i en koalition med Socialdemokratiet.

- Det, der skete i Köln, er uacceptabelt, siger Mikl-Leitner til avisen Österreich.

Schweiziske medier har også rapporteret om en lang række seksuelt betonede overfald på kvinder begået af udlændinge, hvilket har skabt spændinger i landet op til en folkeafstemning i næste måned om udvisninger af udlændinge, der er dømt for visse former for kriminalitet.

I Köln tales der om seksuelle forulempelser eller seksuel vold i omkring 40 procent af politianmeldelserne. Politiet siger, at der er anmeldt to voldtægter, og en styrke på 100 mand er sat på efterforskningen. Der er endnu ikke rejst sigtelser.

- Der har været foretaget anholdelser, og vi vil fortsætte med at foretage anholdelser, siger en talskvinde for politiet i Köln.

- Det vil så blive fastslået, hvorvidt de pågældende var med eller ikke var med i forulempelserne og angrebene, siger hun.

Hun siger, at politiets patruljeringer er blevet optrappet, og at antallet af personer i patruljerne er forøget.

Den tyske justitsminister, Heiko Maas, siger, at der må være sket en form for "forberedelse eller afstemning" af overgrebene i Köln nytårsaften, da hundredvis af mænd overfaldt og forulempede et stort antal kvinder.

/ritzau/Reuters