Over 40 politikere opfordrer USA til handling i Myanmar

I et brev fra flere end 40 demokrater og republikanere opfordres USA til at træde i karakter i Myanmar-krisen.

Mere end 40 demokrater og republikanere opfordrer USA til at tage affære i Myanmar-krisen. Opfordringen kommer i et brev til Trumps udenrigsminister, Rex Tillerson (billedet). Scanpix/Win Mcnamee Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere end 40 politikere har opfordret den amerikanske præsident, Donald Trump, til at genindføre et amerikansk indrejseforbud mod militære ledere fra Myanmar.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Opfordringen kommer i et brev til Trumps udenrigsminister, Rex Tillerson. Det er både underskrevet af demokrater og republikanere fra Repræsentanternes Hus.

Desuden opfordrer underskriverne af brevet til, at USA forbereder nye sanktioner mod de personer, der er ansvarlige for systematisk forfølgelse af landets rohingya-muslimer.

»Burmas (andet kaldenavn for Myanmar, red.) myndigheder er tilsyneladende i fornægtelse omkring det, der foregår. Vi opfordrer dig til at gøre alt, der står i din magt, for at sikre beskyttelse og sikkerhed for de berørte,« står der.

Flere end 530.000 rohingya-muslimer er ifølge Amnesty International flygtet fra Myanmars sikkerhedsstyrker de seneste to måneder.

Rohingyaerne er mål for systematisk forfølgelse.

Uroligheder mellem Myanmars magtfulde militær og rohingyaerne brød ud, da rohingya-oprørsgruppen Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa) angreb politi og militær i august.

Det fik militæret til at lancere en modoffensiv, der har efterladt rohingya-landsbyer tomme og flygtningelejre i Bangladesh stuvende fulde.

Situationen, som af FN betegnes som »verdens hastigst voksende flygtningekrise«, har vakt international opmærksomhed og skarp kritik fra flere lande.

FN har blandt andet betegnet offensiven i Rakhine-delstaten som en »etnisk udrensning« af det muslimske mindretal.

/ritzau/