Outsider overvejer at kaste sig ind i demokratisk valgkamp

Der kommer stadig mulige kandidater på banen hos demokraterne. En tidligere guvernør overvejer at stille op.

Tidligere guvernør i Massachusetts Deval Patrick er ikke et kendt navn blandt de amerikanske vælgere, så han ventes at få svært ved at få fodfæste blandt stærkere demokratiske kandidater. (Arkivfoto) Saul Loeb/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Washington. Endnu en kandidat ventes at slutte sig til Demokraternes primærvalg i USA.

Det er den tidligere Massachusetts-guvernør Deval Patrick, som har besluttet at stille op til primærvalget og forsøge at blive Det Demokratiske Partis præsidentkandidat i 2020, siger kilder med kendskab til sagen til CNN.

Ifølge tv-stationens oplysninger har Deval Patrick meddelt venner og samarbejdspartnere, at han vil stille op. Han ventes at komme med en formel meddelelse på sociale medier torsdag.

Den tidligere guvernør hører ikke til de mest kendte navne på USA's politiske scene, så han kan få vanskeligt ved at hale ind på navne som Joe Biden, Elizabeth Warren og Bernie Sanders.

De tre topper meningsmålingerne i det demokratiske felt, der på nuværende tidspunkt tæller i alt 17 kandidater.

Tirsdag tog en anden mulig demokratisk kandidat, milliardæren Michael Bloomberg, et skridt nærmere præsidentvalgkampen i 2020.

Det skete, da han indleverede den officielle ansøgning om at få sit navn på stemmesedlen ved det demokratiske primærvalg i delstaten Arkansas. Fire dage tidligere havde han fået papirarbejdet på plads, så han kan stille op i Alabama.

Både Arkansas og Alabama er blandt de delstater, hvor det demokratiske primærvalg finder sted på den såkaldte "Super Tuesday" 3. marts.

Hverken Bloomberg eller Patrick har endnu formelt meddelt, at de stiller op.

/ritzau/