Otte skolebørn dræbt ved et knivoverfald i Kina

Skolebørn blev stukket ihjel på deres første skoledag i Kinas østlige Hubei provins.

Mindested for de to børn, der i juni 2018 mistede livet i et knivangreb uden for en skole i Shanghai. Fold sammen
Læs mere
Foto: EPA/Ritzau Scanpix

Otte skolebørn er stukket ihjel ved et knivoverfald i Kina. Det oplyser myndighederne i byen Enshi i den østlige Hubei provins.

De otte børn blev dræbt på deres første skoledag, rapporterer CNN.

»Angrebet skete på skolen Chaoyangpo,« siger de lokale myndigheder.

De oplyser videre, at angrebet blev begået af en 40-årig mand med efternavnet Yu. Han angreb børnene klokken 8.00 lokal tid, netop da børnene var ankommet til skolen.

Angrebsmanden er i politiets varetægt. Manden blev tilbageholdt af politiet kort efter angrebet i landsbyen Chaoyangpo, oplyser regeringen i Enshi.

Otte børn blev dræbt, og to blev såret. Der er ikke oplyst yderligere detaljer om børnene.

»Den lokale partikomité og den lokale regering har iværksat et særligt kriseberedskab for at hjælpe de berørte,« hedder det i en erklæring fra bystyret i Enshi.

I de senere år har der været en række kniv- og økseangreb i Kina. Mange af angrebene har været rettet mod børn.

En mand, som sårede 12 børn i en børnehaveklasse ved et knivangreb for to og et halvt år siden, blev henrettet tidligere i år ifølge kinesiske medier.

I oktober sidste år trængte en kvinde ind på en institution for små børn med en køkkenkniv og sårede 14. I april sidste år blev ni skoleelever dræbt og flere andre såret, da en mand angreb elever på en skole i Shaanxi provinsen.

Mellem 2010 og 2012 var der en bølge af angreb mod skoler. I et af angrebene blev ti børn stukket af en mand, som derefter dræbte sig selv. I de fleste tilfælde har gerningsmanden været mentalt forstyrret.

/ritzau/AFP