Otte filippinere dræbt i kamp om mad

Otte filippinere blev mast ihjel, da en stor skare af overlevende fra tyfonen stormede et ris-lager nær den ødelagte by Tacloban.

Soldater med nødhjælp ved den hårdt ramte by Tacloban. Fold sammen
Læs mere
Foto: NOEL CELIS

FILIPPINERNE: Otte mennesker blev mast ihjel, da en mur på et ris-lager kollapsede og væltede ned over dem, efter en stor menneskemængde havde stormet lagret i kampen om mad. Det skete tirsdag nær byen Tacloban, der blev ødelagt af tyfonen, oplyser talsmand for den nationale fødevaremyndighed Rex Estoperez onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

De otte ofre blev dræbt på stedet.

Ris-lagret i byen Alangaland, der ligger 17 kilometer fra Tacloban, var bevogtet af politi og soldater, men de blev overmandet af mængden, der tog mere end 100.000 poser ris med sig.

»Der må have været rigtig mange mennesker til at bære alle de poser væk,« siger Rex Estoperez og tilføjer, at hver pose vejer 50 kilo.

»Vores medarbejdere var der, men de kunne ikke gøre noget uden at sætte deres egen sikkerhed på spil,« fortæller talsmanden.

Ifølge FN er 9,8 millioner mennesker i Filippinerne berørt af tyfonens ødelæggelser, mens 2,5 millioner står uden mad, og 800.000 er fordrevet fra deres hjem.

Samtidig har nødhjælpskonvojer store udfordringer med at komme frem til de udsatte områder, da tyfonen har ødelagt store dele af landets infrastruktur.

UNICEF har appelleret til verdenssamfundet om, at der er brug for op mod 190 millioner kroner til nødhjælpsarbejdet i Filippinerne.

Siden Haiyan ramte fredag har myndighederne frygtet mere end 10.000 omkomne, men tirsdag nedjusterede den filippinske præsident, Benigno Aquino, dødstallet til mellem 2.000 og 2.500.