Otte drenge menes at være reddet ud fra grotte i Thailand

Øjenvidner siger ifølge Reuters, at flere personer er båret ud fra oversvømmet grotte i det nordlige Thailand.

Drengene er under redningsaktionen delt op i fire grupper inde i grotten - fire i den første og tre i de øvrige.  / AFP PHOTO / YE AUNG THU Fold sammen
Læs mere
Foto: YE AUNG THU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Øjenvidner siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at en sjette, syvende og ottende person er båret ud fra en oversvømmet grotte i det nordlige Thailand.

En femte dreng blev reddet ud fra Tham Luang-grotterne i det nordlige Thailand tidligere mandag, hvor ambulancer kørte væk fra grotten med blinkende lygter.

Den anden fase af redningsaktionen blev indledt omkring seks timer tidligere - mandag formiddag klokken 11 lokal tid (klokken 06:00 dansk tid).

Sent søndag aften oplyste provinsguvernør Narongsak Osottanakorn, at redningsoperationen ville blive stillet i bero imellem 10 og 20 timer - blandt andet fordi dykkernes iltflasker skulle fyldes igen.

Seks spillere og træneren af fodboldholdet "Vildsvinene" er stadig fanget inde i grotten, efter at udenlandske og thailandske dykkere nu har reddet fem drenge ud.

Thailands indenrigsminister, Anupong Paojinda, siger mandag, at drengene, som blev reddet ud søndag, har det godt og tilsyneladende er raske, men at de skal gennem yderligere medicinske undersøgelser.

Tilsammen deltager 90 specialdykkere i operationen. 50 af disse er fra udlandet.

Paojinda siger, at det er de samme dykkere, der søndag fik fire drenge ud, som er sat ind for at hente de resterende.

To dykkere svømmer med en dreng ad gangen gennem den oversvømmede grotte, hvor de flere steder kan komme op til overfladen, og hvor de kan få hjælp til at skifte iltflasker af andre dykkere.

Drengene er under redningsaktionen delt op i fire grupper inde i grotten - fire i den første og tre i de øvrige. Fodboldtræneren skal efter planen være den sidste til at komme ud ifølge lokale kilder.