Otte døde efter selvmordsbombere

Otte er dræbt efter et selvmordsangreb ved et helligt gravsted i Pakistans største by.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To selvmordsbombemænd tog otte personer med sig i døden, da de torsdag udløste to bomber ved indgangen til et helligt gravsted i Karachi, Pakistans største by. Blandt de døde var to børn.

De to mænd bragte deres bomber til eksplosion, netop som flere hundrede mennesker havde samlet sig ved gravstedet til en traditionel aftensbøn. Efterfølgende har politiinspektør Hamid Parhial oplyst, at 65 mennesker er blevet såret ved angrebet.

Indenrigsministeren i Sindh-provinsen, hvor Karachi er hovedby, har sat en undersøgelse af angrebet i gang, og regeringen har afspærret alle helligdomme i byen af sikkerhedshensyn.

"Det var et terrorangreb," siger indenrigsminister Zulfiqar Mirza.

Ifølge øjenvidner var der blod over alt på gulvet, og sandaler, sko og blomster, som de bedende havde ned, var spredt over det hele.

Et øjenvidne, Gul Mohammad, forklarer, at han var uden for gravstedet, da han hørte de to eksplosioner hurtigt efter hinanden.

- Jeg styrtede ind og så blod og menneskekød, siger han og fortsætter:

- Lig lå på jorden og flere sårede i eksplosionerne skreg af smerte. Så begyndte ambulancerne at ankomme og tage de sårede med til hospitalerne.

Ingen har påtaget sig ansvaret for angrebet, men det pakistanske Taliban har fået skylden for lignende bombeangreb tidligere.

/ritzau/AFP