OSCE-medarbejder savnes i det østlige Ukraine

En medarbejder fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa holdes angiveligt fanget i Donetsk.

Læs mere
Fold sammen

En lokal medarbejder fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) er forsvundet i den oprørskontrollerede del af det østlige Ukraine.

Det oplyser organisationen onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Manden vendte ikke som planmæssigt tilbage tirsdag efter en ferie. Han holdes angiveligt fanget i oprørernes de facto-hovedstad, Donetsk.

- Vi er i kontakt med de relevante aktører for at løse denne sag, oplyser organisationen, der blandt andet overvåger konflikten i det østlige Ukraine.

- Vi har krævet hans øjeblikkelige og betingelsesløse løsladelse.

En kilde, som ønsker at være anonym, fortæller, at den savnede ukrainer er en chauffør, som bor i Lugansk.

Hændelsen er den seneste i en række af tilfælde, hvor medarbejdere fra OSCE og andre overvågningsgrupper er forsvundet i den uroplagede region.

Ifølge nyhedsbureauet AFP frigiver de prorussiske oprørere som oftest først deres fanger efter langvarige forhandlinger, som kan tage flere måneder.

Konflikten i Ukraine har kostet næsten 9400 mennesker livet og er for nylig blevet ramt af en voldsbølge, der ikke er set siden december, hvor en våbenhvile blev underskrevet.

Ukraine og dets allierede beskylder Rusland for at have planlagt og direkte støttet oprøret som gengæld for, at parlamentet i Kijev i februar 2014 afsatte den prorussiske præsident, Viktor Janukovitj.

Rusland afviser beskyldningerne.

OSCE er verdens største regionale sikkerhedsorganisation.

/ritzau/AFP