OSCE: Alle russiske lastbiler ude af Ukraine

Alle lastbiler fra den russiske nødhjælpskonvoj, der fredag krydsede grænsen til Ukraine, er nu tilbage på russisk territorium igen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UKRAINE: Ifølge Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, er alle de russiske lastbiler, der krydsede grænsen til Ukraine fredag, lørdag eftermiddag ude af landet igen. Det skriver Reuters.

Den russiske nødhjælpskonvoj på mindst 100 lastbiler krydsede indover grænsen til Ukraine fredag uden tilladelse. Og det har blandt andet skabt bekymring for, at det ikke kun var nødhjælp til prorussiske separatister i den ukrainske by Lugansk, der var om bord, men også våben og nye forsyninger af ammunition.

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, udtrykte fredag bekymring over situationen. Det kan føre til en optrapning i konflikten, siger Ban Ki-moons pressekontor ifølge Reuters.

»Generalsekretæren følger med dyb bekymring rapporter om, at en russisk nødhjælpskonvoj har krydset grænsen til Ukraine uden tilladelse fra de ukrainske myndigheder,« siger Ban Ki-moons talsmand, Stephane Dujarric, i en pressemeddelelse.

Russisk stats-TV har tidligere vist billeder af lastbiler, der blev tømt for gods ved et distributionsdepot i Lugansk, som i øjeblikket er på de prorussiske separatisters hænder. Byen er omringet af ukrainske tropper, der har afskåret separatisterne for vand og strøm.

Den russiske udenrigsminister bekræfter ifølge Reuters, at man har fået afleveret nødhjælp i det østlige Ukraine og siger ved samme lejlighed, at man har tænkt sig at fortsætte med at levere nødhjælp til området.

Den tyske kansler, Angela Merkel, er lørdag på officielt besøg i Kiev hos Ukraines præsident Poroshenko. Her har hun blandt andet lovet et bidrag på 500 millioner euro til hjælp til genopbygningen af det krigshærgede østlige Ukraine.