Osama begravet i havet

Liget af verdens mest eftersøgte terrorleder er blevet begravet til havs.

Al-Qaeda-lederen Osama bin Laden er død. Fold sammen
Læs mere
Foto: -

De, som havde set frem til at se dugfriske billeder af Osama bin Ladens lig, bliver måske skuffede. Det gør de, som har interesse i at bevare et monument over al-Qaeda-lederens gravplads til gengæld også.

Osama bin Laden er nemlig allerede blevet begravet til havs - han er med andre ord død - og borte.

En talsmand fra den amerikanske regering i Washington siger til nyhedsbureauet AP, at man hurtigt efter at have pågrebet og dræbt bin Laden valgte at begrave ham til havs. Det sker dels for ikke at have en officiel gravplads, som kunne virke som en monument over terrorlederen - dels for at give ham en begravelse i henhold til islamisk skik og brug.

Ifølge islamisk tradition skal afdøde begraves inden 24 timer, og det er altså også et hensyn, man har ville vise bin Laden.

Han tilføjede, at det formentlig også ville blive vanskeligt at finde et land, som ville lægge jord til verdens mest berømte terrorist.

CBS News siger, at amerikanerne tilbød Saudi Arabien at få liget, men de afslog. Her er Bin Laden er født i 1957. Han blev efter sigende transporteret gennem Afghanistan og senere ført til havs.

I øjeblikket gennemfører de amerikanske myndigheder DNA-tests af bin Laden for endeligt at kunne fastslå identiteten, og svarene forventes at komme en af de nærmeste dage.