Orkansæson bliver mindre slem end forventet

Efter den værste orkansæson i mands minde for to år siden, holder amerikanerne tæt øje med orkan-vejudsigterne.

Her er skrækscenariet - orkanen Katrina, der for to år siden hærgede New Orleans.<p>Foto: Robyn Beck / AFP Fold sammen
Læs mere

Efter at orkanerne Katrina og Rita hærgede store områder i og omkring den Mexicanske Golf i 2005, har forsikringsselskaber, industri og beboere i områderne holdt et vågent øje med prognoserne for kommende orkansæsoner.

Og nu kan de ifølge Reuters alle sammen ånde en smule lettet op. De seneste prognoser for orkanssæsonen ser nemlig ikke nær så slemme ud som først ventet, mener meteorologerne fra WSI Corp.

Meteorologerne fra WSI Corp havde tidligere på året forudsagt 15 navnginve uvejrssystemer, hvoraf de forventede, at otte ville udvikle sig til orkaner og fire til voldsomme orkaner. Nu lyder prognosen i stedet på 14 navngivne uvejrssystemer, hvoraf meteorologerne mener, at seks bliver til orkaner og tre til voldsomme orkaner.

I 2005 blev en fjerdedel af den amerikanske råolie- og benzinindustri sat ud af spillet som følge af orkanernes hærgen. Det betød en væsentlig stigning i priserne på brændstof - en udvikling, amerikanerne frygter skal ramme landet igen.

Meterologerne siger, at den lidt lavere orkan-aktivitet i den kommende orkan-sæson skyldes, at vandtemperaturerne i Golfkyst-området ikke er steget nær så meget som forventet, efter at vandtemperaturerne faldt drastisk sidst på foråret.

På trods af at prognoserne byder på lidt færre orkaner end ventet, er aktiviteten dog højere end sidste år, siger meterologerne.

Det er ifølge WSI-meterologerne både den vestlige og den østlige del af Golfen samt Florida, der er i størst fare for at blive ramt af orkaner.