Orkanen Isaac raser i New Orleans

Tusindvis af indbyggere er uden strøm i New Orleans, hvor regnen vælter ned og vandstanden stiger, mens orkanen Isaac har ramt byen.

Orkanen Isaac har efterladt tusinder uden strøm i storbyen New Oreleans. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO TAMA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Orkanen Isaac har nu ramt New Orleans i den amerikanske delstat Louisiana, og den kraftige storm med vindstød på op til 96 kilometer i timen har ført kraftige regnbyger med sig.

Vandmasserne har allerede sat byens milliondyre oversvømmelsessikringer på prøve, og der er meldinger om, at mellem 70.000 og 180.000 indbyggere skulle have mistet strømmen.

Inde i de barrikaderede huse holder New Orleans’ borgere vejret af skræk for, at Isaac skal udvikle sig og blive lige så kraftig og kaotisk som orkanen Katrina, der ramte byen for præcis syv år siden. Katrina og de medfølgende vandmasser kostede mere end 1.800 mennesker livet, og i USA udstillede den myndighedernes manglende forberedelse på naturkatastrofen.

Denne gang er de væbnet til tænderne, og et stort antal soldater og politibetjente er på plads i New Orleans for at forhindre en gentagelse af det kaos og de mange plyndringer, der fulgte i dagene og ugerne efter Katrinas hærgen.

Byens borgmester, Mitch Landrieu, har lovet sine borgere, at byen er sikret, ligesom han har forsikret dem om, at redningspersonale står parat til at iværksætte eftersøgnings- og redningsaktioner, hvis det skulle gå galt.

Der er dog endnu ikke meldinger om døde eller alvorligt tilskadekomne i New Orleans, muligvis fordi mange indbyggere har fulgt Louisianas guvernør Bobby Jindals opfordring om at lade sig evakuere frivilligt.

Staterne Mississippi og Alabama er også ramt af orkanen, mens Florida er sluppet relativt nådigt. På sin vej mod USA har Isaac kostet mindst 23 mennesker livet i Haiti og Den Dominikanske Republik, hvor den også har skabt alvorlige ødelæggelser.