Orkanen Irma kan koste Trump dyrt - luksusejendomme i fare

Præsident har pralet af, at hans luksushotel i Florida kan modstå enhver storm. Nu er frygtet orkan på vej.

Præsident Donald Trumps luksusresort Mar-A-Largo nord for Miami. Her har han modtaget udenlandske ledere på statsbesøg, blandt andet den kinesiske præsident, Xi Jinping. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Joe Raedle
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Orkanen Irma er i sandhed blevet en prøvelse for USA's præsident, Donald Trump.

Han har længe pralet af, at hans luksushotel Mar-a-Largo i det sydlige Florida, som han har gjort til sin alternative præsidentbolig, kan modstå enhver storm.

Men det er ikke sikkert, at han er lige så skråsikker, som han plejer at være.

For Irma er i anmarch. Kategori fem-orkanen har de sidste par dage efterladt sig et bælte af enorme ødelæggelser i Caribien.

Meteorologer har beregnet, at orkanen rammer Florida lørdag aften (søndag nat dansk tid) med voldsom kraft.

Statens guvernør, Rick Scott, har opfordret millioner af borgere til at flygte fra Miami og andre kystområder.

»Det er det mest sikre sted i verden mod en orkan,« siger Trumps mangeårige butler, Anthony Senecal, om Mar-A-Largo til nyhedsbureauet AP.

Meteorologer oplyste torsdag, at den største trussel mod Mar-a-Lago ikke er vindstyrkerne, der kan nå op på 225 kilometer i timen ved Palm Beach, hvor Trumps luksushotel ligger.

Det er bølgerne, der vil skylle i land efter orkanen. De kan i værste blive op til 2,4 meter over det daglige niveau. Det kan ramme de lavest liggende dele af Trumps resort, skriver AP.

Den amerikanske præsident er allerede blevet prøvet én gang under orkanen. Han ejer en 17 millioner dollar dyr ejendom på den caribiske ø St. Martin, Le Chateau des Palmiers.

Ifølge de franske myndigheder er næsten hele den del af øen, hvor Trumps luksusejendom ligger, ødelagt, skriver AFP. Selv de fire mes orkansikre bygninger er ødelagt. Øen, der blev ramt af orkanen onsdag, ejes i fællesskab af Holland og Frankrig.

De to lande har endnu ikke overblik over ødelæggelserne. Op mod otte mennesker er omkommet. Telefonlinjer er afbrudt, og der er endnu ingen oplysninger om Trumps ejendom.

Videnskabsfolk ser en forbindelse mellem de seneste orkaner og den globale opvarmning.

Trump besluttede tidligere i år at tilbagekalde USA's underskrift på den globale klimaaftale fra Paris.

/ritzau/