Orkanen gik udenom Cairns

Indbyggerne i Cairns og to danske piger i det orkan-hærgede Queensland kan endelige lægge sig til at sove.

Der er meldt om mange skader på ejendomme, men indtil videre er der ingen meldinger om personskader, efter den kraftigste orkan i Australiens historie har blæst over særligt Queensland. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVE HUNT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Vi er meget lettede.

Sådan lyder Nanna Slott første bemærkning, da b.dk via mobilen får kontakt med de to piger, der bor i byen Cairns, hvor der er udgangsforbud på grund af orkanen Yasi.

- Heldigvis ramte orkanen ikke Cairns så voldsomt, som det var forudsagt. Det har blæst meget kraftigt, men lige nu mærker vi kun nogle vindstød ind i mellem, fortæller Nanna Slott over mobilen.

- Vi har været oppe hele natten, fordi vi ikke turde sove. På et tidspunkt var vi rigtig bange, strømmen gik, så vi kunne ikke følge situationen via tv, radio eller internettet. Heldigvis har vi nogle venner der bor i Melbourne, der ringende og holdt os ajour med situationen. Men ellers er det begrænset, hvad vi ved om orkanens rasen, kun at den er gået udenom vores område.

De to danske piger, der har været på backpackereferie i Australien siden december, boede på et hostel i udkanten af Cairns, da orkanen blev varslet, fik husly hos nogle hjælpsomme folk inde i Cairns bymidte.

- Det har vist sig at være ret heldig, for vi har hørt, at vores hostel nærmeste er blæst omkuld, fortæller Nanna Slott, mens hun famler for at tænde et stearinlys for at tjekke klokken, mens vi taler sammen. 

- Lige nu er den halv tre om natten og nu kan vi mere roligt lægge os til at sove.

Værste orkan i Australiens historie

Orkanen Yasi var oprindeligt varslet til at være værre end orkanen Kathrina, men blev i løbet af dagen nedgraderet fra en kategori fem til en kategori fire. Men Yasi er stadig den kraftigste tropiske storm, der nogensinde Australien har ramt kontinentet, skriver den australske avis Daily Courier.

Det fulde omfang af skaden, vil være ukendt i mange timer endnu, for det er nat i Australien, men samfundene i Mission Beach, Tully og Innisfail er de hårdest ramte. Queensland Politiet har modtaget mange indberetninger om omfattende skader og ødelæggelser, men ikke rapporteret personskader eller dødsfald indtil videre.

Læs om orkanens udvikling minut for minut: