Optimistisk May øjner enighed inden sjældent møde med Corbyn

Theresa May overraskede tirsdag, da hun meldte sig klar til at forhandle om Brexit med oppositionens leder.

A combo shows opposition Labour party leader Jeremy Corbyn (L) leaving his home and Britain's Prime Minister Theresa May departing Downing Street in London on April 3, 2019. - Prime Minister Theresa May was to meet today with the leader of Britain's main opposition party in a bid to thrash out a Brexit compromise just days before a deadline to leave the EU. (Photo by ISABEL INFANTES / AFP) Fold sammen
Læs mere
Foto: ISABEL INFANTES

Den britiske premierminister, Theresa May, øjner enighed på flere områder mellem hende og oppositionspartiet Labours leder, Jeremy Corbyn.

Det siger hun onsdag eftermiddag under en debat i det britiske Underhus.

Senere onsdag mødes May og Corbyn i et møde, hvor de skal forsøge at finde frem til et kompromis om briternes vej ud af EU.

May og Corbyn har i løbet af de langstrakte brexitforhandlinger ikke vist særlig meget vilje til at lytte til hinanden. Derfor markerer mødet en overraskende udvikling og potentielt et sjældent gennembrud.

- Der er faktisk en række områder, hvor vi er enige i forhold til brexit.

- Nu vil vi gerne finde en vej fremad, så vi kan samle Underhusets støtte og få leveret et ordentligt brexit, siger May i parlamentet.

Hun fremhæver blandt andet en vilje til at beskytte britiske job og til at forlade EU med en aftale som vigtige enighedspunkter.

- Der er behov for, at alle indgår kompromiser.

- Vores land har brug for en løsning, vores land fortjener en løsning, og det er det, jeg arbejder på at finde, siger May ifølge nyhedsbureauet AP.

Labour-leder Jeremy Corbyn siger, at han er glad for Mays "vilje til at indgå kompromiser for at bryde brexitdødvandet".

Han ser frem til onsdagens møde med premierministeren, tilføjer han.

Storbritannien står til at forlade EU den 12. april, hvis ikke det inden da formår at nå til enighed om en udtrædelsesaftale med EU.

Hvis briterne når at lande en aftale, står de til at forlade EU den 22. maj.

Theresa May understreger onsdag, at hun ønsker et brexit den 22. maj.

Premierministeren har tre gange forsøgt at få stemt en skilsmisseaftale med EU igennem i det britiske parlament.

Aftalen, der i november sidste år blev forhandlet på plads med EU, er dog blevet afvist i Underhuset samtlige gange.

/ritzau/Reuters