Optællingen begyndt i Sierra Leone

Indbyggerne i Sierra Leone skal ud i en anden valgrunde for at finde en præsident efter lørdagens præsident- og parlamentsvalg.

De foreløbige resultater af lørdagens valg i det vestafrikanske land Sierra Leone tyder på, at indbyggerne skal ud i en anden valgrunde for at finde en præsident.

Mens stemmerne blev talt op, samledes folk omkring radioer i den forfaldne hovedstad Freetowns gader for at lytte til resultaterne af præsident- og parlamentsvalget i takt med, at de kom ind.

Valget i Sierra Leone er det første, siden FN's fredsbevarende styrker trak sig ud af landet for to år siden. Og valget, hvortil indbyggerne strømmede i stort tal, betragtes som en prøve på landets stabilitet efter den 11 år lange, brutale borgerkrig.

Uofficielle resultater viste, at Ernest Bai Koroma fra oppositionspartiet APC fører komfortabelt i Freetown og i den nordlige del af den tidligere britiske koloni, hvor omkring halvdelen af landets 2,6 millioner vælgere bor.

Med godt fem procent af stemmerne optalt så regeringspartiet SLPP's kandidat, vicepræsident Solomon Berewa, imidlertid ud til at stå stærkt i den sydlige del af landet.

/ritzau/Reuters