Opsigtsvækkende video: Grævling begraver en hel kalv

En amerikansk grævling er blevet fanget på video i fuld gang med at begrave en kalv.

Grævling. Arkivbillede. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIGEL RODDIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forskere i den amerikanske stat Utah har gjort en opsigtsvækkende opdagelse, der giver et nyt indblik i det ellers så sky dyr, grævlingens, levevis.
En grævling i den amerikanske stat Utah er blevet fanget på video, mens den fuldstændigt begraver en kalv, fire gange så stor som den selv. Det skriver det amerikanske medie Newsweek.

Den døde kalv var blevet efterladt af en gruppe forskere fra University of Utah, der ville undersøge, hvilke dyr der ville fortære kalven. Da de tjekkede stedet, hvor de havde efterladt kalven, troede de først, at den var blevet slæbt væk af en prærieulv, fordi de ikke kunne se den. Men da de kiggede deres videooptagelser af stedet igennem, viste det sig, at det var en grævling, der havde været på spil.

»Jeg havde forventet, at der ville komme en masse ådselædere og måske nogle ørne eller prærieulve, men så kom der en grævling og stjal billedet,« siger Evan Buechly, en af forskerne bag projektet, til The Guardian.

På videoen kan man se, hvordan grævlingen graver rundt om kalven både dag og nat, indtil jorden kollapser, og det døde syr synker ned i jorden, hvorefter grævlingen dækker det til.

Ifølge forskerne er det første gang, man har observeret grævlinger begrave døde dyr, der er så meget større end dem selv, skriver The Guardian. Grævlingen nedgraver dyret, fordi jorden holder det koldt, hvorefter grævlingen kan spise det.