Oprørsleder afviser russisk forklaring om giftgasdrab

Alle så flyet, der kastede gas over by i Syrien, siger oprørsleder. Han kalder Ruslands forklaring "løgn".

Præsident Bashar al-Assads styre mistænkes for nyt gasangreb i Syrien. 72 civile meldes dræbt under et formodet kemisk angreb i det nordlige Syrien tirsdag. Reuters/Ammar Abdullah
Læs mere
Fold sammen

En syrisk oprørsleder afviser Ruslands udtalelse, om at den giftgas, der har krævet snesevis af liv i det nordlige Syrien, lækkede fra et bombet depot med kemiske våben.

Oprørslederen siger, at det var syriske kampfly, der stod bag tirsdagens angreb.

»Alle så flyet, da det bombede med gas,« siger Hasan Haj Ali, der er kommandant i oprørsstyrken Den Frie Idlib Hær.

Han tilføjer, at ingen af oprørernes militære installationer blev ramt tirsdag.

»Alle civile i området ved, at der ikke er militære stillinger der eller steder, hvor der fremstilles våben. De forskellige oppositionsgrupper er ikke i stand til at fremstille disse substanser,« siger oprørslederen.

Han betegner den russiske forklaring som "løgn".

Onsdag morgen sagde en talsmand for Ruslands forsvarsministerium, at syriske fly tirsdag rettede et angreb mod en oprørsstyrkes lager af giftgas i den oprørskontrollerede by Khan Sheikhoun.

»Syriske fly foretog et angreb mod et stort terrorist-våbendepot og en koncentration af militært materiel,« siger en talsmand for det russiske forsvarsministerium.

Gasudslippet har kostet mindst 72 mennesker livet i Khan Sheikhoun, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.Blandt de døde er 20 børn, meddeler observatoriet. Omkring 160 er såret.

/ritzau/Reuters