Oprørere: Vi har dræbt piloter fra russisk kampfly

Piloterne fra det russiske kampfly, der tirsdag blev skudt ned efter at have fløjet i tyrkisk luftrum, er ifølge en oprørsgruppe i Syrien blevet dræbt af deres styrker.

Turkmenoprørere i Syrien påstår at have skudt de russiske piloter. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYRIEN: De to piloter fra det russiske kampfly, der tirsdag blev skudt ned af tyrkiske kampfly, er blevet skudt og dræbt af krigere fra oprørsgruppen Syrian Turkmen Brigade, skriver Reuters.

Nyhedsbureauet har talt med Alpaslan Celik, der er næstkommanderende i oprørsbevægelsen, der kæmper i mod Bashar al-Assad og det syriske regime i Syrien. Han bekræfter det:

»Begge piloter er blevet fundet, og de er begge to døde. Vores kammerater åbnede ild mod dem, mens de hang i luften, og der døde de,« siger han til Reuters.

Den næstkommanderende forklarede også til nyhedsbureauet, at han sad i den syriske landsby Yamadi og holdt et stykke af en af piloternes faldskærm i hånden, mens han talte med dem.

Det er endnu ikke bekræftet fra officielle kilder, at de to piloter skulle være blevet dræbt efter styrtet.

Tidligere tirsdag kom det dog frem fra de russiske myndigheder, at piloterne var lykkes med at katapultere sig ud af det nedskudte fly, men at man ikke vidste, hvor de var, og hvordan de havde det.

Tirsdag formiddag blev et russisk kampfly skudt ned af to tyrkiske F16-kampfly, efter at det russiske fly ifølge de tyrkiske myndigheder var fløjet ind i tyrkisk luftrum.

Ifølge de tyrkiske myndigheder blev piloterne om bord på det russiske kampfly advaret adskillige gange, inden man skød mod kampflyet.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, afviser, at det russiske fly befandt sig i tyrkisk luftrum, inden det blev skudt ned.

Hændelsen har fået russerne til at tordne mod Tyrkiet, der tirsdag har indkaldt både NATO og de permanente medlemmer af FNs Sikkerhedsråd til ekstraordinære møder efter nedskydningen af det russiske kampfly.

De russiske myndigheder har endnu ikke kommenteret på forlydenderne om, at de russiske piloter skulle være blevet skudt og dræbt af oprørsgruppen Syrian Turkmen Brigade.