Oprørere kontrollerer nu kun lille del af Aleppo

De står over for et valg mellem at overgive sig eller dø, siger iagttager i den sønderbombede storby.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syriske oprørsgrupper kontrollerer kun et lille område i Aleppo, som er fyldt med civile, og som bombarderes intensivt, efter at styrker og militser, som støtter præsident Bashar al-Assad, har indtaget l-Maadi distriktet.

Det siger en tyrkisk embedsmand, som er sammen med oprørsgruppen Jabha Shamiya.

Oprørsgrupperne i det østlige Aleppo har ikke hørt nogen meldinger fra USA og Rusland, der fører forhandlinger om situationen i Aleppo.

Den tyrkiske embedsmand advarer om "en tragisk afslutning", hvis der ikke sker en intervention ude fra.

- De står over for et valg mellem at overgive sig eller dø, siger han.

Præsident Bashar al-Assad bombarderer de områder, der stadig er under oprøreres kontrol, fra luften og med artilleri, siger en overvågningsgruppe til Reuters.

Militæret og dets allierede har erobret omkring 85 procent af det østlige Aleppo.

Overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger, at 10.000 mennesker er flygtet fra området siden midnat natten til søndag. De er enten flygtet til det vestlige Aleppo eller til nordlige områder i byen.

Det statslige nyhedsbureau Sana skriver, at 4000 mennesker flygtede fra oprørernes distrikter på få timer søndag og blev kørt til modtagercentre i busser.

Mindst 80.000 mennesker var allerede flygtet fra det østlige Aleppo inden søndag.

Mindst 413 civile er blevet dræbt i det østlige Aleppo siden begyndelsen på regeringsstyrkernes offensiv. I det vestlige Aleppo er 139 blevet dræbt under raketbeskydning.

Eksperter siger, at det virker som om, at det kun er et spørgsmål om tid, hvornår Assad vil have knust den væbnede oprørsbevægelse, hvorved regimet får slået fast, at det ikke kan besejres militært.

Natten til søndag gennemførte russiske fly over 60 angreb mod Islamisk Stats stillinger i Palmyra, hvor over 300 jihadister blev dræbt.

/ritzau/AFP