Oprørere i Indien dræber mindst 24 politifolk

Maoister gik mandag til angreb mod en gruppe paramilitære betjente, der beskyttede vejarbejdere.

ARKIVFOTO: Paramilitære soldater Fold sammen
Læs mere
Foto: TAUSEEF MUSTAFA

Mindst 24 paramilitære politifolk er mandag blevet dræbt i det centrale Indien.

Det oplyser en embedsmand til nyhedsbureauet AFP.

Bag angrebet står en gruppe maoister, skriver flere internationale medier.

Oprørerne gik til angreb mod politiet i delstaten Chhattisgarh. De dræbte var på stedet for at passe på arbejdere, der var i gang med at bygge en vej.

»De paramilitære soldater stod for sikkerheden ved et vejarbejde, da de blev angrebet af maoister, der skød fra bakker tæt på,« siger polititalsmand Jitendra Shukla til nyhedsbureauet dpa.

Det er uvist, om der også blev brugt sprængstoffer i angrebet. Generelt er det sparsomt med oplysninger, da angrebet fandt sted i et isoleret område af provinsen.

Maoisterne står stærkt i Chhattisgarh-provinsen og har udført adskillige angreb mod politi og myndighedspersoner de seneste år.

Så sent som i sidste måned kostede et maoist-angreb 11 paramilitære betjente livet i samme region.

De jævnlige, blodige sammenstød har fået myndighederne i Indien til at karakterisere maoisterne som en af landets mest alvorlige trusler mod den interne sikkerhed.

Ifølge Indenrigsministeriet er der tusindvis af oprørere i 20 ud af landets 29 delstater.

Gruppen er imod parlamentarisk demokrati og kæmper ifølge sig selv en væbnet kamp for at sikre fattiges rettigheder. Deres fokus er særligt klanfolk og jordløse bønder.

For at finansiere kampen har de ad flere omgange gjort brug af gidseltagninger og afpresning.

En opgørelse viser ifølge dpa, at knap 7400 mennesker er blevet dræbt i angreb eller vold udført af maoister i Indien siden 2005. Ofrene er både civile, oprørere og sikkerhedsfolk.