Oprørere hævder at have taget syrisk pilot til fange

Syriske oprørere påstår at have taget en pilot fra regimet til fange efter at have skudt hans fly ned.

Islamistiske oprørerne hævder, at de har skydt et fly ned og taget piloten til fange i nærheden af Aleppo. Det er endnu uvist, om flyet er syrisk eller russisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: AMMAR ABDULLAH

Amman: Islamistiske oprørere har tirsdag skudt et kampfly ned i et område syd for den syriske storby Aleppo, hvor oprørere kæmper mod den syriske regeringshær og dens allierede. Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Overvågningsgruppen rapporterer, at der blev observeret en stor røgsky, idet flyet brød i brand og faldt ned i Talat al-Iss-højlandet.

Oprørskilder oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at der er tale om et kampfly fra det syriske regime, som oprørerne har skudt ned.

Oprørerne hævder samtidig, at de har taget piloten til fange.

Imens skriver nyhedsbureauet Reuters, at det ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder fortsat er uvist, om der er tale om et syrisk eller russisk fly.

Videooptagelser fra stedet, der er lagt på sociale medier, viser et brændende fly omgivet af oprørere.

Militante fra al-Qaeda har været under kraftige bombardementer i Talat al-Iss-højlandet fra syriske og russiske kampfly, som de seneste dage har erobret flere positioner i området.

/ritzau/Reuters/AFP