Oprørere: Gaddafis søn er dræbt

Oprørernes spioner fortæller, at et Nato-angreb i det vestlige Libyen har kostet Gaddafis søn Khamis livet.

Libyske oprørere hævder, at et Nato-angreb ved den vestlige by Zlitan natten til fredag har dræbt Muammar Gaddafis søn Khamis og lidt over 30 andre.

Oprørerne siger, de har oplysningerne fra spioner, der bevæger sig blandt Gaddafis styrker.

En talsmand i Nato's hovedkvarter i Bruxelles bekræfter, at forsvarsalliancens fly har gennemført angreb i og omkring Zlitan, men han ønsker ikke at kommentere oplysningen om, at Khamis skulle være blandt de dræbte.

- Vi er opmærksomme på denne nyhed, nøjes talsmanden med at sige og pointerer, at Nato ikke går efter at ramme enkeltpersoner.

Han fortæller, at et ammunitionslager blev ramt først på aftenen torsdag, og klokken 22.45 blev en politibygning truffet.

En talsmand for De Forenede Revolutionsstyrker, Mohammed Zawawi, siger til nyhedsbureauet AFP, at Khamis er blandt dem, der er bekræftet omkommet under angrebet.

- I løbet af natten var der et flyangreb fra Nato mod et operationsrum i Zlitan, og omkring 32 Gaddafi-soldater er dræbt. En af dem er Khamis, siger Zawawi.

Danske F-16-fly har de seneste dag angrebet mål mellem netop Zlitan og Tripoli, bekræfter Flyvertaktisk Kommando.

Khamis menes at anføre Gaddafis styrker ved Zlitan. Han har i en række år stået i spidsen for Gaddafis elitestyrker.

Angrebene skete kun få timer efter, at udenlandske journalister blev taget med på en guided tur til Zlitan af regeringen for at overbevise dem om, at byen ikke er under angreb.

Men journalister kunne i det fjerne høre kraftig artilleribeskydning. Oprørere i byen Misrata 60 kilometer derfra har rapporteret om fremrykning mod Zlitan.

Lokale beboere siger, at frontlinjen bevæger sig kun 10 til 15 kilometer fra byen.

/ritzau/AFP