Oppositionspolitiker: Hæren må få Morsi til at gå af

Militæret skal gribe ind, hvis Egyptens præsident ikke går af efter massive protester imod ham. Sådan lyder det fra en ledende oppositionsfigur i landet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: De væbnede styrker skal sættes ind, hvis Egyptens præsident Mohamed Morsi ikke træder tilbage som reaktion på omfattende demonstrationer imod ham. Sådan lyder det fra en ledende oppositionsfigur i landet, skriver nyhedsbureauet AFP.

»De væbnede styrker må handle, for de har altid været på folkets side,« siger oppositionspolitikeren Hamdeen Sabahi, der blev nummer tre ved præsidentvalget i 2012.

Han understreger ifølge AFP, at folket »har udtrykt sin vilje,« og at lederen af militæret, forsvarsminister Abdel Fattah al-Sisi, har lovet at respektere folkets ønske.

»Folket undrer sig over, hvor de væbnede styrker er, og vi afventer, at general Sisi holder sit ord,« siger oppositionspolitikeren ifølge AFP.

Hvis præsidenten ikke går af sig selv, »må han tvinges til at bøje sig,« siger Hamdeen Sabahi.

Forsvarsminister Abdel Fattah al-Sisi advarede for en uge siden om, at hæren kan blive sat ind, hvis det kommer til voldsomme sammenstød mellem tilhængere og modstandere af præsidenten.

»De væbnede styrker er forpligtede til at sætte ind for at forhindre, at Egypten dykker ned i en mørk tunnel af konflikt og magtkampe,« sagde han ifølge AFP - uden at uddybe, hvilken side hæren i givet fald skal støtte op om.

Kilder i den egyptiske hær anslog tidligere søndag over for AFP, at »millioner af egyptere« søndag aften er på gaden for at demonstrere mod præsident Mohamed Morsi.

Samme kilder siger, at det formentlig er den største demonstration i Egyptens historie.

Søndag aften var der meldt om fire dræbte og flere hundrede sårede under sammenstød mellem modstandere og tilhængere af præsidenten, der kom til magten for præcis et år siden.