Opgør mellem Clinton og Trump er tæt på

Frontløberne for henholdsvis Demokraterne og Republikanerne lægger efter primærvalget i Arizona yderligere afstand til deres rivaler. Sanders vinder dog i Utah.

Demokraten Hillary Clinton og republikaneren Donald Trump rykkede ved primærvalget i Arizona tirsdag tættere på et endeligt opgør med hinanden ved det amerikanske præsidentvalg i november. Fold sammen
Læs mere
Foto: DSK

Washington: Demokraten Hillary Clinton og republikaneren Donald Trump rykkede ved primærvalget i Arizona tirsdag tættere på et endeligt opgør med hinanden ved det amerikanske præsidentvalg i november. Begge vandt og skaffede sig afstand til deres rivaler.

Både Clinton og Trump håber på snarest at få elimineret de sidste tilbageværende kandidater, så de kan koncentrere sig om at føre valgkamp mod hinanden, skriver avisen New York Times.

Helt så enkelt skulle det ikke gå, for efter sejren i Arizona, så tog Clintons nærmeste rival, Bernie Sanders stikkene hjem i Utah. Selv om Clinton på nuværende tidspunkt ligner en vinder, så fortsætter Sanders med at appellere til mere liberale vælgere.

I sin tale til sine tilhørere i Seattle benyttede Clinton lejligheden til at drage angrebene i Belgien tirsdag ind i den amerikanske valgkamp. Hun undlod at omtale Sanders, men rettede skytset mod republikanerne Donald Trump og Ted Cruz.

- Det sidste, vi har brug for, er ledere, der tilskynder til mere frygt. Set i lyset af terror går USA ikke i panik. Vi bygger ikke mure eller vender ryggen til vores allierede, sagde Clinton.

- Det er tid for Amerika at lede, ikke krybe i skjul, og vi vil lede, og vi vil bekæmpe terror og forsvare vore venner og allierede, tilføjede hun i sin tale.

Til gengæld opnåede Bernie Sanders en solid sejr over Clinton ved valget i delstaten Utah, oplyser flere medier, og det giver et hårdt tiltrængt skub fremad, hvis han skal gøre sig forhåbninger om at stoppe Clintons vej mod Demokraternes nominering.

Resultatet af Demokraternes vælgermøder - de såkaldte caucus - i Idaho lå onsdag morgen ikke klart.

Republikanerne må efter Donald Trumps sejr i Arizona nok se i øjnene, at der skal meget til for at forhindre den kontroversielle milliardær i at blive nomineret som deres præsidentkandidat. Det bliver meget vanskeligt for Ted Cruz at vende den udvikling.

Det amerikanske præsidentvalg finder sted 8. november. Vinderen tages i ed og flytter ind i Det Hvide Hus 20. januar næste år.

/ritzau/