Op mod 100.000 tyske asylsager skal tages op igen efter sag om forfalsket identitet

Op til 100.000 asylsager i Tyskland skal revurderes. Sagen kommer i kølvandet på en sag om forfalsket identitet.

Foto: ZOHRA BENSEMRA. Tyskland: Asylansøgere i Tyskland.  (Foto: ZOHRA BENSEMRA/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Mellem 80.000 til 100.000 asylsager i Tyskland skal revurderes, skriver Spiegel. Sagen kommer i kølvandet på en sag om en tysk soldat, som fik falsk identitet.

Indenrigsminister Thomas de Maiziére udtaler til tyske medier, at immigrationsmyndighederne vil gennemgå beslutninger om asyl fra denne sommer som reaktion på afsløringen af, at en tysk soldat fik asyl på grundlag af en en falsk identitet som syrisk flygtning, selv om han ikke kunne tale arabisk.

Soldaten Franco Albrecht blev arresteret i april på grund af mistanke om, at han planlagde et højreorienteret terroranslag med to andre. De tre havde planer om at kaste skylden på den ikke eksisterende person med falsk idenittet. Sagen vakte stor opsigt og rejste spørgsmål om, hvorvidt ansøgninger om asyl blev behandlet korrekt.

De Maiziére sagde onsdag, at man havde foreløbig udvalgt 2.000 sager at undersøge, men ikke fundet sager, der lignede den omtalte med Albrecht. I de 2.000 andre sager var ansøgerne blevet interviewet på arabisk, og kun i Albrechts sag havde samtalen været ført på fransk.

Medierne kunne tidligere i maj fortælle, at der var fundet fejl i 10 % af ansøgningerne, der nu blev undersøgt. I sagen med Albrecht blev hans nationale identitet aldrig fastslået.

Det grønne Partis talskvinde Irene Mihalic har spurgt, hvorfor afslag på asylansøgningerne ikke også bliver undersøgt.