Omstridt influencer skal forblive bag tremmer i Rumænien

Rumænsk ret har afvist Andrew Tates krav om løsladelse. Han er blandt andet mistænkt for menneskehandel.

Andrew Tate har fået afvist et krav om løsladelse og skal derfor forblive varetægtsfængslet i Rumænien. (Photo by Daniel MIHAILESCU / AFP) Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL MIHAILESCU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kontroversielle internetpersonlighed Andrew Tate har fået afvist et krav om løsladelse og skal derfor forblive varetægtsfængslet i Rumænien.

Det skriver det britiske medie BBC.

Det er retten i Rumæniens hovedstad, Bukarest, der onsdag har afvist at løslade Andrew Tate.

Retten har tidligere forlænget varetægtsfængslingen af Andrew Tate til 27. februar. Men Andrew Tate ville gerne løslades.

En rumænsk anklager har tidligere oplyst, at Andrew Tate er anholdt på baggrund af mistanke om blandt andet menneskehandel og voldtægt.

Han er også mistænkt for at have etableret en organiseret kriminel gruppe.

36-årige Andrew Tate og hans bror Tristan Tate blev begge anholdt i december nord for Bukarest. Broren er også mistænkt i sagen.

De nægter sig begge skyldige.

Advokat Tina Glandian siger onsdag ifølge BBC, at brødrene endnu ikke er sigtet, og at det strider imod internationale menneskerettigheder at være fængslet i mere end 30 dage uden at være sigtet for noget.

Da brødrene ankom til retten onsdag var de ifølge BBC iført håndjern. Andrew Tate råbte til fremmødte journalister, at han er uskyldig.

Efterforskningen mod Tate-brødrene har været i gang siden april.

Også omkring midten af januar fik Andrew Tate og hans bror afslag på krav om løsladelse, efter at de første gang var blevet varetægtsfængslet.

Varetægtsfængslingen blev den 20. januar forlænget, og det er i den forbindelse, at brødrene igen har fremsat krav om at blive løsladt.

Amerikansk-britiske Andrew Tate er tidligere kickbokser og kendt fra reality-tv.

Han blev ifølge BBC særligt kendt, da han i 2016 blev taget ud af det britiske tv-show »Big Brother«, efter at en video tilsyneladende viste, at han angreb en kvinde.

Han er også stor på det sociale medie TikTok særligt blandt unge, hvor videoer af ham er blevet vist mere en 11 millioner gange. Det har det britiske medie The Guardian tidligere beskrevet.

Samme avis har også omtalt, hvordan der i juli sidste år blev søgt på Andrew Tates navn på Google flere gange end den tidligere amerikanske præsident Donald Trump og realitystjernen Kim Kardashians navne.

De amerikansk-britiske brødre har ifølge BBC boet i Rumænien i efterhånden fem år.

/ritzau/