»Omskær kvinder og klip dem skaldede«

En zimbabwisk politiker har fremlagt et kontroversielt forslag i kampen mod HIV: Kvinder skal omskæres og klippes skaldede, så de ikke længere er attraktive for mændene.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis kvinder bliver omskårede, klipper sig skaldede og stopper med at gå i bad, kan vi stoppe udspredelsen af den frygtede sygdom HIV.

Så kontroversielt var forslaget fra den zimbabwiske politiker, Morgen Femai, til en parlamentarisk workshop i landet. Workshoppen havde til formål at sætte fokus på opmærksomheden omkring HIV og var arrangeret i samarbejde med National Aid Council.

- Det jeg foreslår, er, at regeringen skal komme med en lov, der tvinger kvinder til at være kronragede, ligesom de apostolske sekter. De skal heller ikke gå i bad, for det er årsagen til alle disse problemer, sagde Morgan Femai til workshoppen.

»Kvinder har mere fugtighed i deres organer«

Ifølge Morgan Femai er hans forslag nødvendige at gennemføre, fordi mænd har svært ved at modstå velklædte og attraktive kvinder. Men det er det er ikke nok for kvinderne at ændre deres ydre fremtoning. Ifølge Morgan Femai vil kvindelig omskæring også hjælpe mod at sprede sygdommen.

- Kvinder har mere fugtighed i deres organer end mænd, så det er nødvendigt at undersøge, hvordan man skal tage sig af denne fugtighed, fordi det er fremmende for bakteriernes formering. Der må være en måde, hvorpå man kan udsuge denne fugtighed, sagde Morgan Femai.

Leder af National AIDS Trust, Deborah Jack, er meget ked af Morgan Femais kontroversielle forslag.

- De her forslag om, hvordan man bekæmper spredningen af HIV er totalt misvisende og potentielt meget skadelige, siger hun til Huffington Post.

Zimbabwe er et af de mange afrikanske lande, som har store problemer med HIV – 14 procent af den voksne befolkning er smittede med den alvorlige sygdom ifølge Unicefs tal fra 2009.