Olmert: Hamas må holdes ude af spillet

Israel er parat til at overgive en del af kontrollen med den besatte Vestbred til præsident Mahmoud Abbas' styrker.

Den israelske premierminister, Ehud Olmert, sagde onsdag til den amerikanske udenrigsminister, Condoleezza Rice, at islamisterne i Hamas "må holdes ude af spillet", når Israel undersøger mulighederne for et nyt samarbejde med palæstinenserne.

Ved deres første møde siden Hamas overtog kontrollen med Gazastriben sagde Olmert også til Rice, at Israel er parat til at overgive en del af kontrollen med den besatte Vestbred til præsident Mahmoud Abbas' styrker, hvis der stilles passende sikkerhedsgarantier.

Rice opfordrede i Israel Mellemøsten til at gribe øjeblikket og kickstarte den fastlåste fredsproces, som hun mener, at der vil blive skabt nyt grundlag for ved en international sikkerhedskonference senere i år.

Rice er sammen med den amerikanske forsvarsminister, Robert Gates, også i Mellemøsten for at presse USA's arabiske allierede til at gøre mere for at stabilisere Irak og imødegå Irans stigende indflydelse i regionen.

De to ministre ankom tidligere onsdag til det egyptiske feriested Sharm el-Sheikh med løfter om milliarder af dollar til militær hjælp, der kan imødegå indflydelsen fra al-Qaeda, Hizbollah, Syrien og Iran.

/ritzau/Reuters