OL åbner med 70 får og 12 heste

Så er sløret løftet for OL-åbningsceremonien.

Fakkelbærer Louise Martin løber med faklen for London 2012 over Swilken Bridge ved 18. hul ved golfbanen St. Andrews i Skotland. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID MOIR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den oscarvindende engelske filminstruktør Danny Boyle, som har ansvaret for den visuelle del af åbningsceremonien, løfter nu sløret for, hvordan kulissen vil se ud, når de Olympiske Lege skydes i gang i London den 27. juli.

OL åbner med en "grøn og behagelig" kulisse, som "skal give et billede af vores nation", siger instruktøren til avisen The Telegraph.

Installationen er døbt "Isle of Wonder", og hermed har Danny Boyle i sinde at omdanne stadion til et stort billede af den landlige idyl, som kendetegner de engelske landdistrikter. Åbningsceremonien vil inkludere 70 får, 12 heste, 10 kyllinger, tre hyrdehunde, rigtig græs og en plov.

Den finurlige instruktørs specielle humor synes at afspejle sig i det falske regnvejr, som også er en del af installationen.
- Hvis det ikke regner, så laver vi vores egen regn, siger instruktøren med slet skjult reference til det det famøse våde britiske vejr.

"Isle of Wonder" vil også have en stor bakke, ikke ulig Glastonbury Tor, hvorunder en stor gruppe mennesker vil befinde sig i det såkaldte "moshpit". I den anden ende vil en anden tilsvarende stor gruppe befinde sig i det såkaldte "posh pit". De to grupper skal konkurrere om publikums opmærksomhed under ceremonien. Det forventes, at Londons lokalbefolkning vil blive tilbudt en plads i en af de to grupper.

Ceremonien vil blive åbnet til lyden af en ringene klokke, og den samme lyd vil afslutte ceremonien. Danny Boyle forklarer, at den ringene klokke er en reference til afslutningen på anden verdenskrig.

- Klokken ringede ikke da krigen brød ud, men den ringede da freden kom. Det er fantastisk at starte ceremonien til lyden af fred, siger Danny Boyle. Han forklarer, at det er hans håb, at publikum vil opfatte showet som et stort puslespil, som bliver sat sammen, og hvor den vigtigste brik er tændingen af den olympiske fakkel.

I den Olympiske komite glæder man sig til åbningsceremonien, og man håber, at den vil afspejle instruktørens særlige visuelle stil og humor.

- Det her er ikke komiteens show. Det er skabt af Danny Boyle, og den repræsenterer alt den dybde, fantasi, humor og den følelsesmæssige dybde, som Danny bringer til torvs, siger Stephen Daldry, som er administrativ direktør ceremonien.

Ifølge The Telegraph forventes det, at op mod 1 milliard mennesker vil se åbningsceremonien.

Som filminstruktør har Danny Boyle skabt 22 film. Han er nok bedst kendt for den Oscar-belønnede "Slumdog Millionaire" og den Oscar-nominerede "127 Hours", men han er også manden bag kultklassikeren "Trainspotting" og horrorfilmen "28 dage senere".