Ohio-universitet nægter højrenationalist at holde tale

Universitet afviser anmodning fra Richard Spencer om at holde tale af sikkerhedsmæssige årsager.

Et universitet i Ohio har afvist den amerikanske højrenationalist Richard Spencer. Foto: Joe Raedle. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE RAEDLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Columbus. Den amerikanske højrenationalist Richard Spencer har svært ved at få sine politiske budskaber ud til landets studerende.

Fredag har et universitet i Ohio således afvist en forespørgsel fra Richard Spencer om at holde en tale på stedet.

Det skriver onlinemediet The Hill.

Afslaget begrundes med sikkerhedshensyn, efter at demonstranter torsdag buhede og piftede Spencer af scenen under en tale på University of Florida.

En advokat, der repræsenterer Ohio State University, skriver i et brev til en repræsentant for Spencer, at universitetet aktuelt må afvise at lade ham holde tale, fordi det vil udgøre en "betydelig fare for den offentlige sikkerhed".

Tidligere fredag meddelte Spencers advokat, at han ville gå rettens vej, hvis universitetet afviste forespørgslen.

39-årige Richard Spencer regnes for at være chefideologen bag en række højreekstreme amerikanske grupper. De omfatter tilhængere af hvidt overherredømme, nynazister og tilhængere af Ku Klux Klan.

Han var desuden en af arrangørerne bag en protest i Charlottesville, Virginia, i august. Her kørte en højrenationalist sin bil ind i en gruppe af moddemonstranter og dræbte en 32-årig kvinde.

For at undgå lignende uroligheder havde guvernøren i Florida forud for torsdagens tale taget sine forholdsregler ved at erklære undtagelsestilstand i området.

Universitet i Florida skønner, at det brugte over 500.000 dollar på sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med Spencers tale.

Efter hans kortvarige optræden blev tre mænd anholdt og sigtet for forsøg på manddrab. Det skete, fordi de havde affyret en pistol mod folk, der uden for campus demonstrerede mod højrenationalisten, skriver The Hill.

/ritzau/