Ohio udsætter henrettelse af drabsdømt uden brugbare vener

Alva Campbell Jr., som har dræbt to mennesker, er ifølge advokat så syg, at han ikke kan dræbes med gift.

Arkivfoto. Alva Campbell Jr., som har dræbt to mennesker, er ifølge advokat så syg, at han ikke kan dræbes med gift. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM WATSON

Myndighederne i den amerikanske delstat Ohio har udsat en planlagt henrettelse af en 69-årig mand, som er dømt for drab og røveri.

Bødlen kan ifølge den dømtes advokat ikke finde en anvendelig vene til injektion af gift i den kræftsyges krop, skriver avisen Columbus Dispatch.

Alva Campbell Jr. lider af en lang række sygdomme og problemer. Han er diagnosticeret med kræft, lungesygdom, astma og hjerteproblemer. Han har en stomi, og han benytter gangstativ.

Hans advokat har argumenteret for, at han er for syg til at modetage en dødelig indsprøjtning. Han har i stedet bedt om at blive skudt.

Men den appel er blevet afvist af USA's højesteret.

Bøddel kan ikke finde en anvendelig vene til injektion af gift i den drabsdømte og kræftsyge Alva Campbells krop, skriver avisen Columbus Dispatch med henvisning til advokat. Reuters/Handout Fold sammen
Læs mere

»Henrettelsen er udsat. Jeg har ingen yderligere kommentarer,« siger David Stebbins, som er advokat for Campbell.

Guvernøren i Ohio, John Kasich, har afvist at benåde den drabsdømte.

Campbell sad 20 år i fængsel for drabet på en mand i Cleveland, men han slap ud i 1992. Fem år senere blev han anholdt og fængslet for røveri i Columbus.

Da Campbell blev transporteret i kørestol - efter ifølge retsdokumenter at have ladet som om, at han var lam - angreb han en betjent. Han snuppede betjentens pistol og stak af.

Campbell kaprede en bil og dræbte en 18-årig mand med skud.

/ritzau/Reuters