Officielt dødstal: 10 dræbt ved USAs masseskyderi nummer 294 i år

Politiet i Roseburg, Oregon, har meddelt, at 10 mennesker blev dræbt og syv såret ved masseskyderiet på det lokale College. De første rapporter talte om 13 dræbte. Alene i år har der været 294 masseskyderier i USA med mere end fire dræbte.

Vågenat for ofrene for skoleskyderiet på Umpqua Community College i den lille by Roseburg i Oregon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Josh Edelson

Endnu et skoleskyderi ramte USA torsdag eftermiddag lokal tid, og i de turbulente timer efter skyderiet kom der mange forskellige meldinger om dødstal i medierne.

Seneste melding fra det lokale politi i Douglas County er, at ti personer har mistet livet, og syv er såret. Det oplyser politiet på sin Facebook-profil.

 

Flere medier fortæller, at det var den 26-årige Chris Harper Mercer, der skød og dræbte mindst ti lærere og studerende på Umpqua Community College i Oregon, hvor der går i alt 13.000 studerende.

Han forlangte angiveligt at ofrene fortalte, hvilken religion de tilhørte, før han skød dem, og han blev selv dræbt i en skudveksling med politiet efterfølgende.

Den 26-årige boede tæt på universitetet i Roseburg, Oregon, og var flyttet dertil fra Californien. Han beskrev ifølge naboerne sig selv som genert.

Ifølge hjemmesiden Mass Shooting Tracker har der alene i år været 293 masseskyderier med mere end fire døde eller sårede i USA, og det var før skyderiet i Oregon.

USAs præsident, Barack Obama, gik efter skyderiet på talerstolen og kritiserede den amerikanske våbenlovgivning.

»Det er et politisk valg, vi har taget at tillade dette at ske med få måneders mellemrum,« sagde præsidenten i en tale fra Det Hvide Hus.

»Vi bærer sammen et ansvar over for de familier, der mister deres kære på grund af vores mangel på handling,« tilføjede han.

Obama forsøgte sammen med vicepræsident Joe Biden uden held at stramme våbenlovgivningen efter et skoleskyderi i Newtown i delstaten Connecticut i 2012, hvor flere små børn var blandt dem, der mistede livet.