Özlem Cekic i Tyrkiet: »Her er meget kaotisk lige nu«

Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg vil bare gerne hjem til Danmark hurtigst muligt,« siger den danske politiker og tidligere medlem af Folketinget for SF, Özlem Cekic til Berlingske på en telefonforbindelse.

Hun opholder sig i øjeblikket uden for den tyrkiske hovedstad Ankara. Som alle andre i landet er hun blevet overrasket over det militærkup, der i øjeblikket finder sted mod præsident Recep Tayyip Erdogan.

“Der er udgangsforbud, så jeg opholder mig indendøre. Heldigvis er Twitter ikke lukket helt ned, så jeg kan stadig få oplysninger om situationen via det sociale netværk. Men jeg er bange for at den kaotiske situation fortsætter og at jeg risikerer at blive fanget i en situation, hvor det er umuligt at forlade landet,” siger hun.

»Vi aner ikke, hvad der vil ske i morgen. Vi ved ikke engang, hvem der står bag kuppet. Vi kan ikke gå ud for at hente vand, og har kun tre liter tilbage. Derfor handler det for mig om at komme så hurtigt ud af landet som muligt.«

Özlem Cekic har kontaktet det danske udenrigsministerium for at høre om der er særlige retningslinjer, danske statsborgere opfordres til at følge i den nuværende situation, eller om Udenrigsministeriet har vigtige oplysninger at videregive.

Men som alle andre har Udenrigsministeriet ikke noget klart billede af situationen, der i øjeblikket udvikler sig minut for minut.

Indtil videre opfordrer Udenrigsministeriets Borgerservice alle danskere til at blive på deres hotel og følge med i medierne.