Østrig vil bygge hegn mod Slovenien

Nu taler også Østrig åbent om at dæmme op for grænsegængerne ved sætte fysiske forhindringer op.

Østrigske soldater er sendt til grænsebyen Spielfield, hvor migranter fra Slovenien søger at komme længere ind i Europa. Fold sammen
Læs mere
Foto: Antonio Bat
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ØSTRIG: Den aktuelle flygtninge- og migrationskrise i Europa kan nu betyde opførelsen af endnu et hegn.

Østrigs indenrigsminister Johanna Mikl-Leitner (ÖVP) siger, at hun har »planer om særlige byggemæssige foranstaltninger« på grænsen til Slovenien.

Hegnet skal bremse indvandringen i landet, siger Mikl-Leitner fra det kristendemokratiske og konservative Østrigske Folkeparti.

»Det handler om at sikre en ordentlig, kontrolleret indrejse i vores land, og ikke om at lukke grænsen,« lyder det fra indenrigsministeren i et TV-interview med det østrigske TV-selskab Ö1.

Østrigs forsvarsminister, Gerald Klug, tilføjer, at hegnet er blevet en nødvendighed for at kunne styre flygtningene, der kommer fra Slovenien med håbet om at vandre gennem Østrig, korrekt.

»Men vi må ikke glemme menneskeligheden,« understreger han dog i et interview med Ö1-radio og fastslår, at et knivskarpt pigtrådshegn, som Ungarn har opført, ikke er løsningen.

Østrigske myndigheder har tidligere undgået at bruge ordet »hegn« og i stedet talt om behovet for »særlige strukturforanstaltninger« på grænsen. Men Johanna Mikl-Leitner understreger nu, at det er nødvendigt at gøre grænsen til Slovenien sikker, fordi flygtningegrupper er blevet mere og mere utålmodige og begynder at opføre sig aggressivt ved grænseovergangen.

»Der er tale om en yderst dynamisk situation. Vi har haft 3.000 til 8.000 som krydsede grønsen. Men vi må indstille os på, at det kan stige til 12.000,« sagde ministeren ifølge det østrigste statslige TV ÖRF.

Det er endnu uvist, hvornår hegnet vil blive opført, men i en udtalelse til østrigske medier beretter Johanna Mikl-Leitner, at hegnet vil være fast og solidt og strække sig flere kilometer både til højre og venstre for grænseovergangen.

Opførelsen af grænsehegn og skærpet kontrol ved grænseovergange er efterhånden ingen sjældenhed i forbindelse med den aktuelle flygtninge- og migrationskrise i Europa.

Ungarn har allerede opført hegn på dele af dets grænser for at hindre fri adgang til landet, ligesom landet tidligere i oktober lukkede grænsen til Kroatien for at dæmme op for flygtningestrømmen. Lukningen har dog fået flygtninge og migranter til at søge mod Slovenien. Den slovenske indenrigsminister, Bostjan Sefic, har derfor meldt ud, at landet overvejer muligheden for at oprette en fysisk barriere ved landets sydøstlige grænse, hvis antallet af flygtninge, der vil ind i landet, bliver ved med at stige.

BNB