Øl er godt – Guinness er bedre

Forskere fra University of Wisconsin har netop offentliggjort en undersøgelse, der viser, at Guinness' mørke øl nedsætter risikoen for blodpropper.

Elskere af det mørke øl har nu fået et ekstra argument for at tage en pint mere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Macdiamid

Guinness-bryggerierne havde i gamle dage et slogan, der lød” Guinness is good for you” og forskere ved University of Wisconsin har nu vist, at der er noget om påstanden.

Risikoen for blodpropper i hjertet mindskes ved indtagelse af det mørke fluidum, viser undersøgelser foretaget på hunde med forsnævrede arterier, oplyser BBC.

Forsøgs-ølhundene fik lov til at lappe lagerøl og Guinness i sig og blodprøver viste efterfølgende, at det mørke øl modvirkede dannelsen af de klumper i blodet, der er årsag til blodpropper.

Firmaet Diageo, der ejer Guinness mærket, er dog mere end tilbageholdende med at udnytte undersøgelsesresultatet i reklameøjemed:

- Vi postulerer aldrig, at vores drikkevarer har nogen medicinsk virkning, lyder det kortfattet fra Diageo, der bl.a. har mærkevarer som Smirnoff , Johnnie Walker og Baileys i folden.

Og fra bryggeribranchens egen forskningsenhed siger en talskvinde:

- Vi ved i forvejen, at det meste af effekten skyldes alkoholen selv, men det er muligt, at antioxidanterne i Guinness har en ekstra effekt, og vi ser gerne den pågældende undersøgelse gentaget.

Yderligere vil en eventuel reklame, der lovpriser øllets gunstige indvirkning på helbredet være i strid med EUs regler.