Øjenvidner: Tripoli bliver angrebet fra luften

Indbyggere i Libyens hovedstad, Tripoli, har sent lørdag aften hørt kraftige eksplosioner og skudsalver.

Tripoli. Libyens hovedstad, Tripoli, har sent lørdag aften været udsat for luftangreb.

Flere indbyggere fortæller til nyhedsbureauet AFP, at kraftige eksplosioner kunne høres i byen fra klokken 23 og en time frem.

- Vi kunne høre en langvarig og uafbrudt skudsalve fra maskingeværer og luftværnskanoner samt enkelte luftangreb, men vi ved ikke nøjagtig hvorfra, siger en anonym kvinde, der bor i den vestlige del af byen.

Kvinden fortæller, at beboerne i området, hvor hun bor, opfordres til at forlade deres hjem for natten.

- Men vi er bange for at gå ude på gaden så sent om aftenen, siger hun.

Luftangrebene er ikke bekræftet fra officielt hold.

Den libyske hovedstad er under angreb fra oprørsgeneralen Khalifa Haftar. Haftar og hans mægtige LNA-milits indledte 4. april en militær offensiv for at erobre byen, hvor landets FN-støttede regering holder til.

Mindst 278 mennesker er blevet dræbt, og omkring 1300 er blevet såret i kampene, som har forvandlet flere boligområder til krigszoner. Det siger Den Internationale Røde Kors-komité, ICRC.

35.000 mennesker er ifølge FN drevet på flugt som følge af kampene.

FN-organisationen for migration (IOM) er også dybt bekymret for 3000 flygtninge, som holdes indespærret i lejre i områder, hvor kampene raser.

Libyen har været præget af kaos og anarki siden oprørere med luftstøtte fra Nato-lande styrtede Muammar Gaddafis regime i 2011.

Landet er efterfølgende blevet et vigtigt transitland for flygtninge og migranter fra hele det afrikanske kontinent, samt for krigsflygtninge fra blandt andet Syrien.

De håber at komme over Middelhavet til Europa.

Khalifa Haftar støttes af Egypten og De Forenede Arabiske Emirater. De anser ham for at være et bolværk mod islamister. De to lande har ifølge FN ydet militær støtte til Haftar.

/ritzau/AFP