Øjenvidne i Mexico City: Det var ganske roligt

Alle forholdt sig rolig til den fest danske Mathias Klitgaard Sørensen var til, da jordskælvet ramte i Mexico City. De er forberedt på sådan situationer, siger han.

Mexico er ramt af et jordskælv. Her i Oxaca, en by på størrelse med Aarhus Fold sammen
Læs mere
Foto: Civil Defense HANDOUT

26-årige Mathias Klitgaard Sørensen troede, han havde fået en øl for meget, da jordskælvet ramte, men pludselig så han, at lamperne begyndte at bevæge sig og han mistede balancen. Og vennen han snakkede fik et lidt mærkeligt udtryk i ansigtet. Mathias Klitgaard Sørensen fortæller dog, at der ingen panik var. Han befinder sig i Mexico City.

»Tingene bevægede sig fra side til side og folk standsede op. Vi gik ud på gaden og stod bl.a. i døråbninger, som vi har fået at vide, vi skal. Det var selvfølgelig farligt, men folk forholdt sig i ro, og der var ikke noget panik,« siger han. Han oplevede skælvet til at vare i 10 minutter. Efter skælvet gik selskabet ind til festen igen.

»Jeg så hverken ødelagte bygninger eller mennesker, der var kommet til skade, da jeg tog hjem. Jeg ved, det har været kraftigt og kraftigere end tidligere, men hvor jeg var, var det helt roligt, og det samme var stemningen,« siger Mathias Klitgaard Sørensen.

Jordskælvet, der natten til fredag dansk tid, ramte ud for Mexicos sydlige kyst, har indtil videre kostet fem menneskeliv. Mexicos præsident Enrique Peña Nieto har udtalt, at det er det kraftigste skælv i 100 år i Mexico. Jordskælvet er målt til 8,2 på Richterskalaen.

Men Mexicanerne er foreberedt på jordskælv, og derfor forholdt de sig i ro, fortæller Mathias Klitgaard Sørensen. Han har boet i Mexico i et år, hvor han bl.a. har været udvekslingsstudent. Ligesom danske skoler har brandøvelser, har man i Mexico jordskælvsøvelser.

»Vi er blevet godt forberedt af skolen. Der er også hængt vejledninger op, der forklarer, hvad man skal gøre, hvis vi rammes. Det kunne man godt mærke, det var som om, folk var forberedt,« siger han.