Øjenvidne i Liege: Det mindede om en krigsfilm

Granatangrebet i Liege skabte kaos, og folk flygtede, mens de hørte brag fra granater og pistolskud.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eksplosioner og skud skabte både panik og forvirring på og omkring Place Saint-Lambert i den belgiske by Liege tirsdag eftermiddag, hvor mindst fire personer mistede livet under et granatangreb. 75 personer er angiveligt sårede.

- Jeg gik ud af min lejlighed og troede, jeg kunne lugte fyrværkeri. En masse politimænd kom løbende med hævede pistoler, og jeg så en kvinde, som blødte ud af hovedet, siger 22-årige Edelhart Olivier, der studerer på byens universitet til Ritzau.

- Så så jeg alle de her mennesker komme løbende imod mig, og den normale reaktion er jo at løbe i samme retning, så det gjorde jeg, fortæller Edelhart Olivier, der ikke havde nogen idé om, hvad der foregik.

- Jeg regnede ikke med, at det var granater. Men det mindede om en krigsfilm, og jeg hørte tre eller fire store brag, siger den 22-årige studerende.

Mens en eller flere gerningsmænd pludselig kom løbende ind på den centrale plads i Liege og begyndte at kaste om sig med granater, sad Alaen Louhanne på en café med sin kone i nærheden og spiste en sandwich.

- Først snakkede folk om, at to tyve var ved at begå et røveri i et supermarked. Men så kom der en politimand ind og sagde, at vi skulle sætte os om bag i caféen.

- Pludselig løb politiet forbi ude foran og skød en eller to gange, siger Alaen Louhanne, der ikke kunne se, hvem politiets skud rettede sig mod.

Blandt de fire omkomne er en gerningsmand, der angiveligt tog sit eget liv.

De tre andre dødsofre er to teenagere på 15 og 17 samt en 75-årig kvinde.

Den offentlige anklagemyndighed siger, at én person begik blodbadet. Flere øjenvidner beskrev dog tidligere på dagen, at de havde set flere gerningsmænd flygte fra stedet.

Belgiske embedsmænd identificerer gerningsmanden som Nordine Amrani.

Han er 32 år, og skal tilbage i 2008 være idømt en fængselsdom for ulovlig våbenbesiddelse og for at handle med hash, skriver det belgiske nyhedsbureau Belga.

/ritzau/