Observatører: Russiske fly dræber 37 i syrisk provins

Mange børn meldes dræbt ved bombeangreb i Idlib, som er udpeget til en af Syriens deeskaleringszoner.

Russiske fly har ved angreb i det nordvestlige Syrine dræbt mindst 37 civile. Fold sammen
Læs mere

Russiske fly har ved angreb i det nordvestlige Syrien dræbt mindst 37 civile, hvoraf 12 var børn, siger overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge AFP.

Overvågningsgruppen siger, at det er det højeste antal dræbte civile i provinsen Idlib siden regionen i maj blev udpeget til at være en af Syriens "deeskaleringszoner" i henhold til en aftale indgået mellem det syriske regime, Rusland og Iran samt Tyrkiet, der støtter den moderate oprørsbevægelse.

»Luftangrebene ramte adskillige steder og landsbyer i distriktet Jisr al-Shughur,« siger lederen af observatørgruppen, Rami Abdel Rahman, som i de første meldinger rapporterede, at 27 civile var blevet dræbt.

Efter flere måneder med ro er Idlib i de seneste uger blevet rystet af voldsomme luftangreb, som udføres af regimet med støtte fra dets russiske allierede. Angrebene er taget til, efter at jihadister gik til angreb i naboprovinsen Hama, som også er omfattet af aftalen om sikre zoner.

Under krigen i Syrien, der begyndte i 2011, er over 330.000 mennesker blevet dræbt.

Islamisk Stat har ingen krigere i Idlib.

Syriens opposition, hvis ledere er i eksil, giver Rusland og det syriske regime skylden for, hvad det kalder "forbryderiske bombeangreb."

Ifølge den syriske opposition, som er repræsenteret af en "National Koalition" i Istanbul, så var bombeangrebene "krigsforbrydelser", som ramte hospitaler, førstehjælpscentre, skoler og beredskabscentre.

Ruslands viceudenrigsminister, Sergej Ryabkov, sagde tidligere mandag, at en russisk general er død i Syrien som følge af en tvetydig amerikansk politik over for Islamisk Stat.

»Det er meget bekymrende, men kendsgerninger viser, at USA anser geopolitiske mål for vigtigere end den erklærede krig mod terrorisme,« sagde Ryabkov.

/ritzau/AFP